Koreliler yarım asırlık iyiliği unutmadı

Kore Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Albay Hakyang Park ve Yarbay Ho Kim, 1950-1953 yılları arasında Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaşta kendilerine yardıma giden Türkiye askerlerine, savaşın 59uncu yıldönümünde vefa ziyaretinde bulunarak madalya ta
Mevlana Şehitler Anıtı’nda Mehteran gösterisiyle karşılanan Koreli heyet, burada 20 Kore gazisini temsilen Kore gazileri Niyazi Atalay ve Abdurrahman Çağlar’a madalya taktı.
“Türkiye’den yardıma gidilmeseydi şu anda belki de Kore olmayacaktı” diyen Kore Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Albay Hakyang Park, bu nedenle Türkiye’deki gazilere her zaman minnet duyduklarını ve bu iyiliği hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Aradaki uzun mesafeye rağmen Türkiye’den askerin gitmiş olmasının iki ülke dostluğu için çok önemli olduğunu hatırlatan Hakyang Park, iki ülke dostluğunun hiç bitmemesi temennisinde bulundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner de kendilerine yapılan iyiliği unutmayan Koreli heyete vefalarından dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından 20 Kore gazisine madalya ve 40 gazi yakınına da çeşitli hediyeler takdim edildi.
UĞUR ELMAS  
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri