Koreli Gazeteciler, İstanbul’un Olimpiyatı Kaçırmasına Üzüldü

Güney Koreli gazeteciler İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahibi olamamasına üzüldü.

Güney Koreli gazeteciler İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahibi olamamasına üzüldü.

2020 Yaz Olimpiyatları’nın ev sahipliğini, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yapılan seçim sonrası Tokyo'nun kazanması, Güney Kore basınında geniş yer aldı. Bir çok basın yayın organında olimpiyat seçimlerinin sonuçları, "Radyasyona rağmen Tokyo kazandı" başlığı ile verildi. Bazı gazeteciler de İstanbul’un yarışmayı kaybetmesine üzüldüğünü ifade etti.

Magazine N dergisi Genel Yayın Yönetmeni Lee Sang-gi, "Türkiye’nin ev sahibi olamaması çok üzücü. Tokyo zaten bir çok böyle uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmıştı." diye konuştu. "Türkiye keşke daha çok tanıtım yapsaydı." ifadelerini kullanan Lee, "Türkiye’nin kendisini uluslararası arenada göstereceği yeni fırsatlar gelecektir." dedi.

The AsiaN Editörü Park So-hye ise İstabul’un yarışmayı kaybettiğine çok üzüldüğünü söyledi. "Belki de bahanem olacaktı Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek için." diyen Park, "Türkiye’nin artık kendisini göstermesi için güzel bir fırsat olacaktı. İstanbul’un bir dahaki çekişmede kesin yeneceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri