Korede Türkiye konuşuldu

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Korede yapılan Dünya Tekvando Şampiyonasını değerlendirdi

Şahin, şampiyonada en çok Türkiye’nin konuşulduğunu ve hedeflerinin Londra Olimpiyatları olduğunu söyledi. Şahin, Güney Kore’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda en fazla Türkiye’nin konuşulduğunu belirterek, 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Şahin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi’nde düzenlediği toplantıda, Güney Kore’nin Gyeongju kentinde 1-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nı değerlendirdi.

Şampiyonaya 8 bayan ve 8 erkek sporcuyla katılan ay-yıldızlı ekibin, 149 ülkeden bin 400 sporcunun yarıştığı müsabakalarda, 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandığını hatırlatan Şahin, erkeklerde takım halinde dünya üçüncüsü, bayanlarda ise takım halinde beşinci olan Türkiye’nin şampiyonada çok popüler hale geldiğini ifade etti. Türkiye’ye tek altın madalyasını kazandıran Servet Tazegül’ün de şampiyonanın MVP’si (En değerli sporcu) seçilerek büyük bir gurur yaşattığını açıklayan Şahin, “Orada hem milli bayrağımızı göndere çektik, hem de milli marşımızı okuduk. Şampiyona dünyanın bütün televizyonlarında ve internette yayınlandı. Başarılı bir çok ülke vardı ancak en çok Türkiye konuşuldu” dedi.

HEDEF 2012 LONDRA OLİMPİYATLARI

Şampiyonada madalya kazanan Konyalı sporculardan Dürdane Altunel ile Yunus Sarı’nın Konya’nın gurur kaynağı olduğunu belirten Şahin, sporcuların sadece spor yaşamlarının değil arka planda kalan hayatlarının da gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı. Başarısızlıklardan çok başarının ön plana çıkarılması gerektiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti: 

“Çocukların sadece birinci, ikinci ya da üçüncü olduğunu değil, onların arka planda kalan hayatlarını, geçmişlerini, ailelerinin ve kulüplerinin katkılarını da işleyelim. Bu çocukların diğer çocuklar tarafından idol olarak görülmesini, başka gençlerin de bunları örnek alarak spora katılmasını sağlayalım. Başarılı olan sporcularımızın bilboardlarda resimleri olsun. Çünkü, onları gören gençler, ‘Demek ki, başarılı sporculara çok büyük önem veriyorlar, biz de başarılı olalım’ diyerek çalışmaya başlayacaklar. Bu, işin reklamı değildir, teşviktir. Hedefimiz, 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak.” 

ALTAY: DESTEK BİZİM GÖREVİMİZ

Spora ve sporcuya verdiği destekle adından sözettiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da yaptığı konuşmada, belediye olarak spora ve sporcuya hizmet etmeyi bir görev olarak bildiklerini, bunun da meyvelerini aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Altay, “Bir sporcumuzun dünya üçüncüsü olması bizleri çok mutlu etmiştir. Belediye olarak sporun önemini biliyor ve kavrıyoruz.

YUNUS SARI; HEDEFİM OLİMPİYATLAR

Kore’de dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Yunus Sarı, Kore’de çok önemli sporcularla madalya savaşı verdiğini belirterek, hedefinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. Tekvandocu bir aileden geldiğini, dolayısıyla ailenin bu konuda kendisine büyük destek verdiğini söyleyen Yunus Sarı, “Dünya şampiyonasında final oynamak ve kürsüye çıkmak benim için gurur verici bir olay. Yaşım henüz genç olduğu için ileriye umutla bakabiliyorum. Bunun için de çok çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Benim bir hedefim de olimpiyatlara gitmek. İnşallah bu şansı yakalarsam, Londra’dan boş dönmeyeceğime inanıyorum” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri