Kore Alfabesi Günü’nde Yabancı Profesörlere Şeref Madalyası

Kore Alfabesi Günü kutlamalarında, alfabeye yaptıkları hizmetlerinden dolayı yabancı profesörlere şeref madalyası verildi.

Kore Alfabesi Günü kutlamalarında, alfabeye yaptıkları hizmetlerinden dolayı yabancı profesörlere şeref madalyası verildi.

Güney Kore’de bugün Kore Alfabesi’nin (Hangıl) bulunmasının 567. yılı resmi törenle kutlandı. 1991 yılında tatil sayısının fazla olması sebebiyle resmi tatil olmaktan çıkartılan Kore Alfabesi Günü, Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’e Park Geun-hye’nin oturması ile 22 yıl aradan sonra tekrar resmi tatil günü oldu. Seajong Kültür Sarayı’nda yapılan resmi törene başta Başbakan Chung Hong-won olmak üzere sivil ve askeri kanattan bir çok kişi katıldı.

Tören, milli marş ve saygı duruşu ile başladı. Konuşmasını yapmadan evvel Başbakan Chung, Kore Alfabesi’nin gelişmesi ve tanıtılmasında emekleri geçen yabancı profesörlere şeref madalyası takdim etti. Madalya töreninden sonra konuşan Chung, sahip oldukları alfabeden dolayı gurur duyulması gerektiğini ifade etti. Son zamanlarda tüm dünyada özellikle gençlerin Kore Alfabesi’ni öğrenmeye gayret ettiklerine vurgu yapan Chung, aynı zaman bazı Koreli gençlerin kendi dillerine gereksiz bir şekilde yabancı kelimeleri monte etmeye çalımalarının yürekleri burktuğunu söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri