Kör Kurşuna Hedef Olan Yılmaz'ın Akrabaları: Devlet Silahlanmanın Önüne Geçsin

Kars'ta çocuklarının okul alışverişi için gittiği kırtasiyede kör kurşuna denk gelerek hayatını kaybeden Naci Yılmaz (50) köyünde toprağa gözyaşları arasında verildi. Akrabaları devletin silahlanmanın önüne geçmesini istedi.    Dün...

Kars'ta çocuklarının okul alışverişi için gittiği kırtasiyede kör kurşuna denk gelerek hayatını kaybeden Naci Yılmaz (50) köyünde toprağa gözyaşları arasında verildi. Akrabaları devletin silahlanmanın önüne geçmesini istedi.

    Dün Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi'nde bir kırtasiyenin kurşunlanmasında okul alışverişi sonrası kasada ödeme yaparken kör kurşuna kızı Aylin ve oğlu Yusuf’u korurken denk gelen baba Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bugün Arpaçay ilçesi Güvercin köyünde toprağa verilen Yılmaz’ın hayat hikayesi de duyanları duygulandırıyor. Naci Yılmaz, 10 yıl öncesine kadar İstanbul'da Çin lokantasında aşçı olarak çalıştı. Oradan Bursa'ya geçti ve sanayide lokantacılık yaptı. 10 yıl önce de Kars'a gelerek Suna Yılmaz ile evlendi. Bu evlilikten 1'i kız 1'i erkek 2 çocukları oldu. Ailesinin geçimini aşçılıkla sağlayan Yılmaz, çeşitli işyerlerinde mesleğine devam etti. Maddi durumu çok iyi olmadığından dolayı da olayın yaşandığı Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi'nde verdiği akrabalarının temin ettiği bir evde ikamet ediyordu. Eşi Suna olayı pencere çıkarak gördüğünü ve aşağı indiğinde beyinin vurulduğunu öğrendiğini ifade ederek oğlu Yusuf’a ise daha henüz babasının hayata gözlerini yumduğunu söylemediklerini aktardı.

    Kars Devlet Hastanesi'nden Kars Belediyesi cenaze aracıyla Güvercin köyüne getirilen Naci Yılmaz’ın naaşına annesi Ayfer Yılmaz ve eşi Suna ile kardeşleri son kez baktı. Ardından köy camiine getirilen cenaze burada kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

    'O KATİLİ BULUN'

    2 çocuğu ile baş başa kalan Suna Yılmaz olayın az uzağında olduğunu söyleyerek “Ben eve gittim eşim oraya gitti. Çatışma çıktı. Bende camdan baktım, eşimin vurulduğunu tahmin etmedim. Orada olduğunu biliyordum, aşağıdan el ettiler ben anlamadım, camdan geri çekil sandım. Ateş durunca bir daha baktım dediler ki eşin vuruldu. Koştum göremedim, yerde kanı gördüm eşimi göstermediler. O katili bulun… Oğlum daha küçük babasının öldüğünü bilmiyor. Çocuklarım babalarını çok severdi."

    Naci Yılmaz’ın annesi Ayfer Yılmaz, 7 oğlundan birini yola vurduğunu gözyaşları içerisinde söyledi. Dayı oğlu Mehmet Çiftçi ise böyle adalete lanet olsun diyerek "Bu ne zamana kadar böyle gidecek? Elinde herkesin silah ve eşkıya vuran vurana gıran gırana… Başka bir vatandaşa değseydi? Orada birine değil de onlarcaya değseydi! Ne olacaktı? Bu zavallı ne yapsın? 2 Çocuk bir gelin ne olacak bunların hali? Ne yapalım ney delim?" dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri