Köprüden Uçan Araçta Sıkışan Sürücüye Kurtarma Çalışması

Bursa’da yaklaşık 6 metrelik köprüden uçan araç sürücüsü, uzun bir kurtarma çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Araçta bulunan iki pitbul köpek ise kurtarıldıktan sonra kazanın etkisi ile olay yerinden kaçtı. Osmangazi...

Bursa’da yaklaşık 6 metrelik köprüden uçan araç sürücüsü, uzun bir kurtarma çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Araçta bulunan iki pitbul köpek ise kurtarıldıktan sonra kazanın etkisi ile olay yerinden kaçtı.

Osmangazi ilçesi Meydancım Mahallesi Gökdere Tatarlar Köprüsü'nden aşağı düşen araç ta bulunan 28 yaşındaki İbrahim Kazan’ı kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Setbaşı tarafından gelip Ankara yolu istikametinde gitmekte olan İbrahim Kazan yönetimindeki 16 NBT 87 plakaları araç, sürücüsü kavşakta virajı alamadığı için direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bunun üzerine köprü üzerinde bulunan demir bariyerleri kıran araç, yaklaşık 6 metrelik köprüden aşağı, suyun içine düştü. Araç sürücüsü Kazan araçta sıkışırken, yanında bulunan iki pitbul köpek ise araçtan çıkarak olay yerinden kaçtı.

ÖNCE VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETTİ

Alınan bilgiye göre; yaşanan kazaya önce olay yerinde bulunan vatandaşlar müdahale etti. Sürücü İbrahim Kazan’ı araçta sıkıştığı için çıkaramayan vatandaşlar, kırılan bariyer demirlerin altında kalan köpekleri kurtardı. Kurtulan köpekler ise yaşadıkları korku ve şokun etkisi ile kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ile 112 ekipleri, sürücünün sıkışmış olduğunu görünce olay yerine itfaiye ekipleri çağırdı. Aynı zamanda ayaklarında kırıklar olduğu belirtilen sürücü, uzun süren çalışma sonrasında bulunduğu yerden çıkarıldı.

Kurtarma operasyonunda, suyun içindeki araçtan sürücüyü çıkarmaya çalışan kurtarma ekipleri büyük uğraş verdi. Bu arada ayaklarında kırık olan sürücü İbrahim Kazan ise zaman zaman kurtarma sırasında acı içinde haykırdı.

Uzun süren uğraşlar sonrasında araçtan çıkarılan İbrahim Kazan, olay yerinde bulunan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları, virajı alamayan aracın bariyerleri kırarak köprüden aşağı düştüğünü, araçta bulunan iki pitbul köpeğin ise kurtarıldıktan sonra korku içinde olay yerinden kaçtıklarını söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri