Köpek Barınma Evi 24 Saat İzlenebiliyor

Hayvanseverler, Kayseri'deki Köpek Barınma Evi'ni, farklı noktalara yerleştirilen kameralar sayesinde internet üzerinden izleyebiliyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki Molu Köpek Barınma Evi, kameralar sayesinde 24 saat internet üzerinden izlenebiliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barınma Evi'ndeki köpeklerin yaşam koşullarının 7 gün 24 saat takip edilebilmesi için proje geliştirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen veteriner hekim Hilal Akbaş, Barınma Evi'nde 700 sahipsiz hayvana baktıklarını belirtti.

Bu hayvanlardan 290'ının kısırlaştırıldığını ifade eden Akbaş, "Kısırlaştırılan hayvanları sahiplendirme ve doğal ortama bırakma çalışmaları kontrollü bir şekilde sürüyor. Özellikle yavrulardan sahiplenmeyi artırmak için 'satın almayın, sahiplenin' sloganı çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hayvanseverlerin her zaman Barınma Evi'ni ziyaret etme fırsatı bulamadıklarına dikkati çeken Akbaş, "www.anadoluharikalardiyarı.net" sitesinden 7 gün 24 saat yaptıkları canlı yayın ile isteyen herkesin köpekleri takip edebileceğini kaydetti.

- Köpeklere yeni kulübe ve gölgelik

Molu Köpek Barınma Evi'ndeki düzenlemelerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel de köpeklerin 5 bin metrekarelik kapalı yaşam alanlarını 24 bin metrekareye çıkardıklarını belirtti.

Farklı profildeki köpeklerin barınması için üç ayrı bölüm oluşturduklarını anlatan Üstünel, tesiste 420 köpek kulübesi ve çok sayıda gölgelik yaptıklarını bildirdi.

Barınağa ulaşımın kolay sağlanamadığı yönünde eleştiriler olduğunu anımsatan Üstünel, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak her hafta pazar günü şehrin iki farklı noktasından hayvanseverler için servis imkanı sağladık. Hafta içinde de beş kişi bir araya gelerek talep ettiklerinde onlara da servis konusunda yardımcı oluyoruz. Yine Veterinerlik Fakültesi öğrencilerini cuma günleri konuk edip çalışmalarımıza katkı sağlamalarına ve pratiklerini geliştirmelerine imkan tanıyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının yaralanması veya hastalanması durumunda 444 28 99 nolu başvuru hattını oluşturduk. Bu hat arandığında donanımlı hayvan nakil aracımızla müdahale ediyor, yaralı ve hasta hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca beslenme konusunda köpeklerin ihtiyacı olan günlük ortalama 400 gramlık kuru mama desteğinin yanı sıra Erciyes Üniversitesi ve ilimizdeki Türk Silahlı Kuvvetlerine ait komutanlıklarla yapılan protokoller doğrultusunda yemekhanelerdeki artıkları toplayarak buradaki hayvanlara veriyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri