Kopan el, koldan alınan damarla dikildi

Karaman'da bir kişinin hızar makinesiyle odun keserken bileğinden kopan sağ eli, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kolundan alınan damarla yerine dikildi
Önceki gün Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Ardıçkaya köyünde evinin bahçesinde odun keserken sağ elini bilek hizasından kopartan Durmuş Demircan, götürüldüğü Ermenek Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Konya'ya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Demircan, kısa bir süre sonra ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Toker, 5 kişilik ekiple ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sağ koldan aldığımız damarı kopan sağ ele naklederek, eli yerine diktik. Uygun bir zamanda bir ameliyat daha gerçekleştirip bu kez de tahrip olan sinirleri onaracağız. Hastanın bir süre sonra günlük işlerini yapabilecek seviyeye gelmesini bekliyoruz" dedi.
Toker, el yaralanmaları ile sık karşılaştıklarını ancak tam kopmanın olduğu bu tür vakalarla çok sık karşılaşmadıklarını da sözlerine ekledi.
Dikkatsizliğinin kurbanı olduğunu belirten Durmuş Demircan, "Bahçede elektrikli testere ile odun kesiyordum. Dalgınlıkla sağ elimi bileğimden kestim. Zaman kaybını önlemek için helikopterle hastaneye yetiştirildim. Doktorlar ameliyat etti ve elimi yerine diktiler. Aksi takdirde elimi kaybedebilirdim. Şu an sağlık durumum iyi. Beni zamanında helikopterle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaştıran İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve başarılı bir operasyon gerçekleştiren Ortopedi Bölümü öğretim üyelerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri