KOP İdaresi Konya için fırsattır

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgili ziyaret etti

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’i ziyaret etti. Ziyarette KOP Eylem Planı çalışmalarının başlatıldığı bilgisini veren Prof. Dr. Babaoğlu,  bu çalışmalar kapsamında bölgenin sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Konya’nın sanayi ve tarım alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olduğuna işaret eden Prof. Dr. Babaoğlu, Konya’ya KOP İdaresi kurulmasının bölge için bir fırsat olduğunu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, KOP’un Türkiye’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu, Başkan Prof. Dr. Babaoğlu’nun çalışmalarıyla bugüne kadar önemli bir mesafe kat edildiğini belirtti. 

KOP SADECE TARIMLA İLGİLİ DEĞİL

Büyükhelvacıgil, KOP Kalkınma İdaresi’nin sadece tarım ve sulama ile ilgilenen bir kurum olmadığını, diğer sektörlerde de Konya’ya kamu yatırımlarını çekebilecek bir yapıya sahip olduğunu belirterek,  bu anlamda KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nun Konyalı olması ve Konya’nın sorunlarını bilmesinin şehir için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Türkiye’nin tarımsal ihracat fazlası veren bir ülke haline gelmesi gerektiğini anlatan Başkan Büyükhelvacıgil, bu anlamda Türkiye’nin tarımsal üretim merkezi olan Konya’da KOP İdaresi’nin kurulmasında destek veren başta Sayın Başbakan olmak üzere, Dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri