Kooperatifler gayrimenkulleri işletecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni bir tür olan "Gayrimenkul İşletme Kooperatifi"ni hayata geçirdiklerini bildirdi.

Bakan Yazıcı, yaptığı açıklamada, ticari koşulların değişmesi ile birlikte bakanlık olarak klasik kooperatif türlerinin dışında yeni türlerle ilgili çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti. Bu kapsamda Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi Ve Eylem Planı'nda hedef olarak konulan yeni ve potansiyeli yüksek alanlarda kooperatif kurulmasına ilişkin çalışmaların sonuç vermeye başladığını anlatan Yazıcı, sektöre yeni bir kooperatif türü kazandırdıklarını bildirdi.

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi'nde yer alan eylemlerin aşama aşama hayata geçirildiğini ifade eden Yazıcı, "Bu kapsamda gayrimenkul sektörüne alternatif yatırım imkanları sağlayan ve küçük sermayelerin büyük projelere dönüşebileceği yeni bir tür olan Gayrimenkul İşletme Kooperatifinin kuruluşunu sağladık. Merkezi Ankara'da bulunan bu kooperatif, hızla büyüyen gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandıracak" dedi.

Gayrimenkul İşletme Kooperatifinin, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapacağını ve bünyesindeki gayrimenkulleri işleterek kazanç elde edeceğine işaret eden Yazıcı, şu bilgileri verdi:

"Bu doğrultuda arsa, arazi, bina gibi gayrimenkulleri edinen, bunları değerlendiren bir kooperatif türü olarak tanımlanabilir. Kooperatif uygun gördüğü menkul ve gayrimenkulleri satın alarak ya da kiralama ve benzeri sözleşme yolları ile edinerek, bunların değerlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik, işyeri, konut, sanayi, turistik tesisler yaptıracak, gerekirse satacaktır. Böylece ortaklar, tek başına sermaye niteliği taşımayan küçük birikimlerini gayrimenkul işletme kooperatifi çatısı altında bir araya getirerek büyük yatırımları hayata geçirebileceklerdir."

Bakan Yazıcı, Bakanlık olarak kooperatifçilik potansiyeli yüksek yeni alanlarda fikirleri olan girişimcileri kooperatif işletme modelinin sağlayacağı avantajlardan yararlanmaya davet ettiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri