Konya'yı seviyorlar

Bu yıl Konya üniversitelerinde eğitim almaya başlayan öğrenciler, Konya'nın büyük bir şehir olduğunu, şehir halkının sıcak kanlı olduğunu, ulaşım noktasında ise sıkıntıların olduğunu belirtti

Konya üniversitelerinde eğitim almak için gelenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. 100 bini aşan öğrenci sayısıyla Konya tam bir üniversite şehri oldu. Konya üniversiteleri, yurt içinden ve yurt dışından tercih ediliyor. Öğrencilerin Konya'yı tercih etmesinin sebebi ise değişiyor. Kimi üniversitenin kalitesi kimi de Konya'nın büyük şehir olması nedeniyle seçiyor. Üniversite birinci sınıf öğrencileri Konya hakkında düşündüklerini ve tercih sebebini anlattı.

ŞEHRE KARŞI ÖNYARGILARIM VARDI

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasi ve İdari Bilimler Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan İbrahim Orhun Ünüvar, “Albert Einstein, 'insanların önyargısını parçalamak atomu parçalamaktan daha zor' gibi bir sözü var. Gerçekten de öyle. 18 yıllık yaşamımda Konyalılar hakkında duyduğum tüm yergi ve eleştirilerin haksız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Üniversiteye başladığım günden itibaren yerli halka karşı bir sıcaklık hissettim. Ulaşım konusunda şehrin biraz daha gelişmesi gerek. Binlerce insan tramvay ile ulaşımını sağlıyor. Tramvaylar bozulduğu zaman şehirde büyük aksaklıklar oluşuyor. Konya'da gezebileceğimiz birçok yer var ve bu yerleri gezerken ulaşım masrafı az. Kısacası bana göre Konya öğrenci şehri" dedi. Geldiği şehir ile Konya'yı kıyaslayan Ünüvar,"Mersin'den geldim. Konya, Mersin'e göre büyük ve gelişmiş bir şehir. 'Köyden indim şehre' deyimi Mersin'den Konya'ya gelince hissettiklerime tercüman olur" açıklamasında bulundu. Konya'yı  tercih etme sebebini açıklayan Ünüvar,"Konya tercih listemde 10.sıradaydı. Konya'yı diğer şehirlerle önde tutma sebebim ise,Konya'nın maneviyat açısından güçlü bir şehir olması ve araştırmalarım sonucu öğrenci için uygun bir şehir olması" açıklamasında bulundu.

KONYA'YI GELDİĞİM ŞEHRE DEĞİŞMEM

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Rukiye Günay ise, "Konya'yı daha önce sadece fotolarda ve videolarda gördüm. Konya çok güzel bir şehir. 15 günde şehre ısındım. Geldiğim kente göre büyük olduğu için ilk geldiğimde biraz başımı döndürdü, ama zamanla alıştım. Şu an Konya'yı geldiğim şehre değişmem. Tercih listemde Konya son sırada bulunuyordu. Konya'da üniversite okumak pek sıcak gelmemişti. Tercihler açıklandığında biraz hayal kırıklığına uğradım. Şu an Konya'da üniversite okuduğum için mutluyum"dedi.

KONYA'NIN KIŞI SERT GEÇİYOR

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Enes Seydioğlu da, Konya'da yaşadığı zorluklara değindi. Seydioğlu,"Konya çok soğuk bir şehir. Daha önce ekim aylarında bu kadar soğuk görmemiştim. Sonbahar aylarında hava bu kadar soğuk ise kış mevsiminin ne kadar soğuk ve sert geçeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Konya'nın şehir merkezi güzel ama kampüsle merkezi arası aşırı uzak. Bu uzaklıktan dolayı kampüs dışına çıkmıyoruz"dedi. Konya'da üniversite okuma sebebine değinen Seydioğlu,"Konya çok büyük bir şehir. Selçuk Üniversitesi  ise Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri . Bu sebepten dolayı Konya'da okumayı tercih ettim" açıklamasında bulundu.

ETLİEKMEĞİ ÇOK SEVİYORUM

Suriye'den Konya'ya okumak için gelen Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi 1.sınıf öğrencisi olan Muhammed Baruki ise, "Türkiye ve Konya çok güzel. Konya'ya alışmam uzun sürmedi. Kısa sürede alıştım. Konya mutfağı çok zengin ve lezzetli. Etliekmeği çok seviyorum. Hemen hemen her gün yiyorum. Okuduğum üniversite çok büyük. Öğrendiğim kadarı ile fakültemiz Türkiye'nin en iyi fakültelerinden biri. Öğretmenlerimiz çok sıcakkanlı" dedi.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri