Konya'ya yeni tramvay hattı yapılacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’ya yeni bir tramvay hattını kazandıracağız. Özalkent ve Yazır arasına kurulacak 17 kilometrelik yeni tramvay hattında eski tramvayları kullanacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  yeni hizmete giren KAPSÜL Teknoloji Platformu’nda çay sohbetinde Konya basınıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularına cevaplayan Başkan Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayı boyunca ilçeleri ziyaret ettiklerini belirterek, “Pandemi süresince yani 2 yıl boyunca ilçeleri ziyaret edememiştik. Bu yıl son iki yılın acısını çıkardık. İftarı bir ilçede açıyoruz, teravihi başka bir ilçede kılıyoruz. Çok yoğun bir tempoda Ramazan ayını geçirdik. İlçelerde vatandaşların taleplerini yerinde dinleme fırsatı bulduk” dedi.

30 YENİ OTOBÜS HİZMETE GİRECEK

Konya yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Uğur İbrahim Altay, “Akyokuş’ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ardıçlı TOKİ Konutlarında 2.Etap da tamamlanmak üzere. Buraya ek otobüs seferleri koyacağız. Ayrıca otobüs filosunu güçlendireceğiz. Mayıs ayı sonunda 30 adet yeni otobüs teslim edilecek. 90 otobüsün parasını ödedik. MAN firmasından sipariş ettiğimiz otobüsler Konya’da toplu ulaşımın yükünü hafifletecek. Bazı otobüslerimiz artık çok eskidi. Sık sık arıza yapanlar var. İleride yeni otobüs siparişleri de vereceğiz. Konya şu an Türkiye’de toplu ulaşımın en ucuz olduğu şehirlerden biri. Toplu ulaşıma yıl sonuna kadar zam yapmayı planlamıyoruz” dedi.

KONYA’YA  3.TRAMVAY HATTI YAPILACAK

Konya’ya yeni bir tramvay hattı daha kazandırmayı planladıklarını dile getiren Altay, “3. Tramvay hattı Özalkent-Yazır arasına yapılacak. Yeni tramvay hattının yapımına bu yıl başlanacak. 17 kilometrelik bu tramvay hattında eski tramvaylarımızı kullanacağız. Eski tramvayları bakıma aldıktan sonra bu hatta hizmet verecek. Yeni hat Konya’da ulaşımın yükünü oldukça hafifletecek. Metro ve banliyo hattı ile ilgili süreç de devam ediyor” diye konuştu.

ELDE EDİLEN GELİR SULAMA PROJELERDE KULLANILACAK

Son günlerde gündeme gelen Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün arazisinin imara açılmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Başkan Altay, “Bahri Dağdaş’ın arazisi önceden kurak ve verimsiz bir araziydi. Islah edilerek verimli hale getirildi. Buraya hastane yapıldı. Enstitünün Çumra’ya ve Gözlü Tesislerine taşınılması düşünüldü. Bu süreç ileride belli olacak. Yeni imara açılan yerden edilen gelir Konya Ovası sulama projelerinde kullanılacak. Yapılan protokol gereği bu araziden elde edilen gelirle sulama projelerine destek olunacak. Binlerce hektar arazinin suya kavuşması sağlanacak. İşin sonunda çok hayırlı işe gidilecek. TOKİ de sulama projelerine destek verecek.

VATANDAŞI RAHATSIZ EDEN BİR DURUM YOK

Ağır bakımın imara açılan arazileri ilgili de konuşan Altay, şunları söyledi: “Burada bir miktar arazi imara açıldı. 2018 yılında cephanelik ve ağır bakımla protokol yapılmıştı. Ağır bakımla ilgili hesaplanan bedel 116 milyon TL, cephanelikle ilgili hesaplanan bedel 57 milyon TL idi. Cephanelikle ilgili 150 milyon TL’lik bir iş yapılacak. Ağır bakımda da 800 milyon TL harcama yapılacak. Arada büyük fark oluştu. Ağır bakım için ASELSAN’ın karşısına yeni bir ayrıldı. Kazanımları doğru değerlendirmek lazım. Mantıklısı yapmak en doğrusu. Ağır bakımda vatandaşı rahatsız eden bir durum yok. Konya Şeker’in arazisi ile ilgili de süreci hızlandırmak için çaba gösteriyoruz. Bu şehir için büyük bir kazanım. Fabrikanın olduğu yerde koku ve trafik kirliliği var. Buranın taşınması şehrimiz için hayırlı olacak. Meram’ın dokusunu korumak çalışıyoruz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (74)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri