Konya'ya yeni oto galericiler sitesi yapılıyor! İşte konumu ve ödeme şartları

Konya'ya yeni bir oto galericiler sitesi yapılacak. Proje için sitenin yapılacağı alanın ihaleye çıkması bekleniyor. Ankara Yolu'na plaza tarzında yapılacak olan sitenin içinde noter, oto yıkama alanları, banka şubeleri sigorta şirketleri de yer alacak.

Konya'ya 'Otonomi Konya' ismiyle yeni bir galericiler sitesi yapılması planlanıyor. Bu projenin yapılacağı arsa için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkılması bekleniyor. Arsa fiyatının cazip olması durumunda yeni oto galericiler sitesi için çalışmalar başlatılacak. Proje, Ankara Yolu'nda hayata geçirilecek. Ön kayıtlar ise oluşturuluyor. Önceki gün başlanan ön başvurulara şu ana kadar yoğun ilgi gösterildiği öğrenildi. Proje, kooperatif usulü olacak.

YENİ GALERİCİLER SİTESİ PLAZA TARZINDA OLACAK

Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre kooperatif usulüyle yapılacak olan bu projede dükkân fiyatları, piyasadaki fiyatlara göre daha cazip olacak. Yeni galericiler sitesi plaza tarzında inşa edilecek. Sitenin içinde sadece dükkânlar değil; noter, sigorta şirketleri, araç plaka basım atölyesi, oto yıkamacılar, banka şubeleri, Rent A Carlar, araç check-upçular olacak. Sitede hem esnafın hem de araç almayı düşünen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak her ayrıntının düşünüleceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

550 DÜKKAN HEDEFİ! AKSARAY YOLU KAVŞAĞI DİBİNE YAPILACAK

Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, proje ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Başkan Acıbadem, projeye yoğun ilgi olduğunu, belirledikleri sayıya kısa sürede ulaşacaklarını dile getirdi. Yoğun ilgiden dolayı yeni siteye 550 dükkân yapmayı hedeflediklerini aktaran Acıbadem, “Otonomi Konya yeni galericiler sitesi, avantajlı bir konuma yapılacak. Yeni otogar projesinin olduğu Aksaray Yolu kavşağının hemen dibinde olacak” dedi.

3 YIL İÇİNDE BİTECEK AYLIK ÖDEME 100-150 BİN TL ARASI OLACAK!

İki tip dükkân projesinin hayata geçirileceğini, küçük esnafı düşündüklerini ve esnafa ödeme kolaylığı sağlanacağını da aktaran Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ön kayıt başvuru ücretimiz 10 bin TL. Dükkânların aylık ödemesi ise tipine göre 100 bin ile 150 bin TL arasında değişecek. İhaleden sonra alınacak peşinat ise bugünün şartlarına göre 1 milyon lira civarında olacak. İhale şartlarına göre fiyat belirlenecek. Bir değişiklik olursa, fiyatlar ona göre güncellenecek. 23 ay belediyeye ödeme yapılacak. 12 ayda da inşaat bitirilecek. Projenin hizmete girmesi 3 yılı bulacak. Galericiler sitemiz, Konya'nın yeni cazibe merkezi olacak.”

SADECE GALERİCİLER DEĞİL DIŞARIDAN DA BAŞVURU ALINACAK

Dükkân alımında öncelikli tercihlerinin bu işle uğraşanlar olacağının altını çizen Acıbadem, “Bu işe meyilli olanlar da başvuru yapabilir” şeklinde konuştu. Başkan Acıbadem, ayrıca şunları kaydetti: "Konya, motorlu taşıt satışında Türkiye'de dördüncü sırada. Şehrimizin bu anlamda ciddi bir potansiyeli var. Otonomi Konya yeni galericiler sitemiz bu anlamda Konya'ya yakışır bir proje olacak. Mevcut sanayi sitemiz artık talebi kaldırmıyor. Esnaflarımızın talebi doğrultusunda yola koyulduk ve proje için 'Bismillah' dedik. Sektörde sevilen kişiler olarak biz de başı çektik. Bizim 2 bine yakın resmi kayıtlı üyemiz var. Sadece son 40 günde 400 yeni üye kayıt yaptırarak, sektörümüze giriş yaptı. Esnaf odamıza kayıtlı 100 Rent A Carcı var. Bize de böyle bir proje gerekliliği doğdu. Talep fazla."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri