Konya'ya yeni gölet yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya'da taşkın risklerini önleyecek ve şehirdeki yaşam kalitesi artırılacak projeler üretmeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya'da taşkın risklerini önleyecek ve şehirdeki yaşam kalitesi artırılacak projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda KOSKİ, Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüsü içerisindeki üç dere üzerinde yürütülen taşkın koruma göleti projesinde sona yaklaştı. Göletin inşaat sahasında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, “Bu bölgedeki yağışlar nedeniyle Köyceğiz ve Yaka Caddeleri su baskınlarına maruz kalıyordu. Bunu önlemek için bir çalışma yaptık. Proje sadece burayla sınırlı değil; Köyceğiz bölgesi dışında Dere Mahallesi tarafında meydana gelebilecek taşkınları önlemek amacıyla 5 bin metreküp kapasiteli başka bir gölet daha inşa ettik. Daha yukarılarda 10 bin metreküp kapasiteli bir gölet daha yaptık. Toplamda 40 bin metreküp kapasiteli göletler inşa ederek taşkınları önlemeyi hedefliyoruz” dedi.

GÖLETİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Köyceğiz’de sona yaklaşan göletin teknik özelliklerinden bahseden Demir, “Şu anda üzerinde bulunduğumuz göletin gövde yüksekliği 14 metre, toplam gövde boyu ise 64 metredir. 25 bin metreküp suyu tutacak kapasiteye sahip olan bu gölet, şehir merkezinde meydana gelebilecek taşkınları absorbe ederek yerleşim yerlerini koruyacak. Projeyi artık hizmete açmaya hazırız. Konya’mıza, ülkemize, üniversitemize hayırlı olsun” diye konuştu.

PROJE KAPSAMINDA 2 GÖLET DAHA YAPILIYOR

Muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi için yürütülen proje çerçevesinde Meram Yaka, Meram Dere ve Meram Köyceğiz’i de içine alan projenin diğer parçaları da bulunuyor. Bu kapsamda Meram Köyceğiz ve Meram Dere mahallelerinde taşkın koruma göletleri yapılıyor. Burada da 1 adet kil dolgu gövdeli gölet ve 2 adet betonarme gövdeli gölet inşa edilerek olası afetlerin önüne geçilecek.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri