Konya'ya yeni bir hukuk fakültesi

Mevlana Üniversitesi, YÖK'ün verdiği onayla Hukuk Fakültesi'ne bu yıl öğrenci almaya başlayacak. Alınacak 100 Öğrencinin 40'ı burslu olarak okuma fırsatı bulacak

Mevlana Üniversitesi, YÖK'ün verdiği onayla Hukuk Fakültesi'ne bu yıl öğrenci almaya başlayacak. Alınacak 100 Öğrencinin 40'ı burslu olarak okuma fırsatı bulacak.

 

Mevlana Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısında hukuk fakültesi ile ilgili bilgi verildi. Basın toplantısında konuşan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahattin Adam ve Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Zehra Odyakmaz, hukuk fakültesinin bu yıl ilk öğrencilerini alacağını söyledi. Mevlana Üniversitesi'nin iki yıl önce de hukuk fakültesini kurabileceğini fakat şartların tam olgunlaşmadığını dile getiren Prof. Dr. Bahattin Adam, 2012-2013 yılı eğitim öğretim  döneminde hukuk ve işletme fakültelerinin ilk defa öğrenci alacağını söyledi. Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak Konya'da hukuk eğitimine yeni bir vizyon ve yeni bir bakış açısı getirmek istediklerini dile getiren Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Zehra Odyakmaz, öğrencilerin hukuk fakültesini tercih etmede birçok nedenin olacağını söyledi. Hukuk fakültesinde eğitim görecek öğrencilerden 40'ının burslu olarak okuyacağını açıklayan Prof. Dr. Odyakmaz, "Fakülte olarak amacımız; en iyi öğrencileri kendinden toplamak, mezun ettiği öğrencileri gerek özel sektöre gerek kamu sektörüne en fazla yerleştiren üniversiteliler sıralamasında en üst sıralarda yer almaktır. Yine öğrencilerimizi bilgili ve donanımlı bir hukukçu olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

DOLU DOLU HUKUK EĞİTİMİ VERİLECEK

Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde verilecek hukuk eğitimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Odyakmaz, şunları söyledi: "Öğrencilerimiz hukuk bürolarında avukatlar nezaretinde uygulamalı bilgilendirme dersleri alacak. Öğrencilerimize ilk derece mahkemelerini ziyaret edip duruşmaları izleme imkanı sunacağız. Yüksek mahkemeleri ziyaret edip, öğrencilerimizin bu mahkemelerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız. Sosyal etkinlikler çerçevesinde hitabet, diksiyon, beden dili, sosyal davranış ve protokol kuralları, sosyal ve mesleki ilişkiler, Türk dili ve imla kuralları gibi bilgiler, konferans veya seminer şeklinde verilecektir. Öğrencilerimize işe giriş sınavlarına hazırlamak için özel programlar uygulayacağız. Fakültemizde hazırlık sınıfı bulunmayacaktır. Ancak 4 yıla yayılmış yabancı dil ve mesleki yabancı dil eğitimi verilecektir. Ders yılı boyunca düzenleyeceğimiz panel ve konferanslara katılan öğrencilerimize ayrıca katılım belgesi verilecektir."

ZENGİN BİR KÜTÜPHANE KURULACAK

Hukuk eğitimini daha iyi verme için çalışmaları tamamladıklarını ve ilk öğrencileri beklediklerini dile getiren Prof. Dr. Odyakmaz, "Yurtdışındaki üniversitelerin hukuk fakülteleri ile karşılıklı olarak öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapacağız. Öğrencilerimizin yararlanabileceği zengin bir hukuk fakültesi kütüphanesi oluşturmaktayız. Şimdiden yazılı talebimiz üzerine Türkiye'deki birçok üniversite,yüksek mahkeme, bağımsız idari otoritelere, Türkiye Barolar Birliği ve muhtelif barolar bize yayınlarını göndermektedir. Tüm güncel ve süreli yayınları satın alarak kütüphanemize kazandıracağız. Öğrencilerimize; kendilerini özel hissedecekleri bir ortamı sağlamak için danışmanlık, rehberlik ve akademik koçluk sistemi kurmuş bulunuyoruz. Böylece öğretim üyeleri olarak öğrencilerimizin dersleri, kariyer planlamaları ve psikolojik destek sağlamak hususunda üniversite yaşamları boyunca yanlarında olacağız" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri