Konya'ya tereyağlı baklavayı getirdiler 42 yıldır satıyorlar

Lezzet duraklarının yoğun olduğu Konya'da birbirinden farklı işletmeler hizmet veriyor. Tatlı sektöründe de Konya'nın birçok markası bulunuyor.

Konya'yı tereyağlı baklavayla tanıştıran ilk işletme ünvanını taşıyan Biroğlu Baklava, Konya'da 42 yıldır hizmet veriyor. İşletme Sahibi Selim Tural Ertürk, “Konya'da baklava denince akla gelen ilk yeriz. Bu baklavayı yiyen bir daha başka baklava yiyemiyor” dedi

Lezzet duraklarının yoğun olduğu Konya'da birbirinden farklı işletmeler hizmet veriyor. Tatlı sektöründe de Konya'nın birçok markası bulunuyor. Bu markalardan biri de Biroğlu Baklava oldu.

Kendine has lezzetiyle Konyalıların uğrak mekânı olan Biroğlu Baklava, kalitesinden ödün vermeden hizmetini sürdürüyor. İşletme Sahibi Selim Tural Ertürk, Biroğlu'nun tarihini, lezzet sırlarını Merhaba Gazetesi'ne anlattı.

KONYA'DA HER ŞEY 1981 YILINDA BAŞLADI

Biroğlu baklavalarının kurucusunun merhum Mehmet Biroğlu olduğunu hatırlatan Biroğlu Baklava İşletme Sahibi Selim Tural Ertürk, “1949 yılında fıstık ve baklava denince akla ilk gelen isim merhum Selim Tural Ertürk, Gaziantep’te dünyaya gelmiş. 13 yaşında Gaziantep’te baklavacılık mesleğiyle yolu kesişmiş ve bu mesleğe gönül vermiş. Hayat serüveni ise böyle başlamış” dedi. Mehmet Biroğlu'nun 1967 yılında, Gaziantep’teki ustası ile Konya'ya geldiğini söyleyen Ertürk, “Konya'da 2 yıl çalıştıktan sonra askerlik görevini yapmak için Konya’dan ayrılmış. Askerlik vazifesini tamamladıktan sonra Gaziantep’e yerleşmiş ve baklavanın mucidi olarak bilinen kuruluşu 390 yıla dayanan sanatın merkezi denilen bir firmada ustalığına ustalık katmış. 1976 yılında Konya’da emek ortağı olarak bir firmada mesleğini devam ettirmiş. Gündüz baklavacılık, akşam ek işlerde çalışarak zor ve yorucu bir çalışma hayatını geride bırakmış. Nihayet emeklerinin karşılığını 1981 yılında Biroğlu Baklava’yı kurarak Konya’da ilk sadeyağlı ve fıstıklı baklavayı üretmeye başladı. Kısa sürede Konya’nın aranan lezzeti haline gelmiş ve tadanların beğenisini alarak yoluna birçok usta yetiştirerek devam etti. Bu ustalardan biri de benim” şeklinde konuştu.

4 ŞUBE İLE HİZMET VERİYORUZ

“1990 ben ve Murat Kaplanoğlu da Biroğlu Baklava'ya emek ortağı olduk ve yola 3 kişi olarak devam ettik” diyen Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biroğlu Baklava Merkez şubeden sonra Havzan Şubeyi açarak, üretimimizi artırdık. İlerleyen yıllarda Franchising şube olan Büsan ve Otogar ile 4 şube olarak Konya’da hizmet vermeye devam ettik, ediyoruz da. Merhum Mehmet Emin Biroğlu’nun dediği gibi 'Dünyaya bir daha gelsem yine baklavacı olurum' sözü bizim içimize de işledi. Bu meslek, bize ticaret olmaktan çıktı artık. Bizim için baklavacılık bir aşk, bir sevgili olmuştur. Lezzetimiz kullandığımız kaliteli ürünlerin yanında, bu aşk ve sevgiden geliyor.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri