Konya'ya kuvvetli sağanak yağış uyarısı! Bu saate dikkat

Türkiye genelinde kuvvetli sağanak yağış beklenen iller belli oldu. Listede Konya yer alıyor.

Türkiye genelinde son günlerde hava sıcaklığı aşırı yüksek seyrediyor. Konya kent merkezinde 37-38 dereceye kadar ulaşan sıcaklıkların ardından sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ağustos 2024 tarihi için geçerli hava durumu tahminlerini içeren resmi raporunu kamuoyuna duyurdu.

UYARI YAPILAN İLLERİN LİSTESİ BELLİ LODU

Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre, yarın İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ve Konya'nın batısında kuvvetli yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

KONYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Konya için güncel tahminlerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün öğle saatlerine işaret etti. Başlaması beklenen sağanak yağış bugün ve yarın etkili olacak. Yağmurla birlikte hava sıcaklığı hissedilir şekilde düşecek.

Son tahminler şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri