Konya'ya kritik uyarı! Bu tarihten itibaren 7 gün yağış bekleniyor

Konya merkez ve ilçelerinde yağmur bekleyenlere kritik uyarı geldi. Yapılan son tahminlere göre bu tarihte itibaren 7 gün yağış etkili olacak.

Konya ve Türkiye genelinde vatandaş son yıllarda hava durumu tahminlerini daha çok takip ediyor. Bunun en büyük gerekçesi aniden değişen sıcaklıklar ve yağış durumu. Bu yıl kış mevsiminde beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının ortalamanın üzerinde seyretmesiyle kuraklık meydana geldi.

Birçok kentte yer altı su seviyesi düştü. Bunlardan birisi de Konya. Tarımsal üretimin çok yaygın olduğu ilde çiftçiler dört gözle yağmuru bekliyordu. Beklenen yağışları son haftalarda etkili oldu. Bu yağışların daha ne kadar süreceği merak edilirken dikkat çeken bir tahmin geldi.

Çöl tozunun 1 hafta etkili olacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, önemli uyarılarda bulundu. Özdemir'in açıklamalarına göre bu süreçte kronik rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmamalı. Yarın başlayacak olan çöl tozunun önümüzdeki hafta pazara kadar sürmesi bekleniyor. Havadan çöl tozu yağacağı için otomobillerin üzerinde ve evlerin pencerelerinde tozlanmanın meydana geleceği belirtiliyor. Yani Konya dahil birçok kente 7 gün boyunca çöl tozu yağacak.

Konya Haber Haberleri