Konya'ya kar yağmayınca kışlık kıyafetler esnafın elinde kaldı

Bu yıl Konya’ya kış gelmediği gibi, iklimlerin değiştiği görülüyor. Hazır giyim ve ayakkabı sektöründe hizmet veren esnaflar, bu kış sinek avlıyor. Mont, atkı, kazak ve bot satışları olmayınca esnaflar kara kara düşünüyor.

Bu yıl Konya’ya kış gelmediği gibi, iklimlerin değiştiği görülüyor. Hazır giyim ve ayakkabı sektöründe hizmet veren esnaflar, bu kış sinek avlıyor. Mont, atkı, kazak ve bot satışları olmayınca esnaflar kara kara düşünüyor.

BAZI ESNAFLAR KEPENK İNDİRME DURUMUNA GELDİ

İklim değişikliğini en çok kendilerinin hissettiğini belirten Konya Kırmızı Çarşı esnaflarından Tahir Yamalı, “Konya’nın ikliminin değişmesi esnafları zor duruma sokmaya devam ediyor. Kışlık mont ve kazak satışlarımız hiç olmuyor diyebilirim. Bizlerin işlerinin düzelmesi bu aylarda artık imkânsız. Soğuk havalar gelse bile artık satışlarımız öyle istenilen gibi olacağını düşünmüyorum. Artık tek düşündüğüm, yaz sezonuna hazırlanmak için ne yapmalıyız. Ama maalesef bir şey düşünemiyoruz. Kısacası çözüm bulamıyoruz. Konya’da bu şekilde kış ayı ilk defa görüyorum. Kışlık giysi satışlarımız hiç olmuyor. İklim değişikliği yüzünden işlerimiz duraksadı. Konya iklimi bu şekilde devam ederse çoğu esnaf kepenk indirebilir. Burada elbette fiyatların da etkisi var. Ama Konya’nın ikliminin değişmesi bütün planları suya düşürdü. Bunun için nasıl tedbir alabiliriz bilmiyorum. Bütün esnaflarımızın kara kara düşünüyor. Yaz sezonunu açamazsak çok zarar edeceğiz ve bazı esnaflarımız kepenk indirme durumuna gelecek. Bu işin nasıl ilerleyeceğini bilemiyoruz” diye konuştu. 

ESNAFLAR ÇÖZÜM BULAMIYOR

Kırmızı Çarşı’da ayakkabıcılık yapan Mücahit Aktaş, Konya’ya kar yağmadığı için bot satışlarının durduğunu belirtti. Aktaş, “Satışlarımız Konya’ya kar yağmadığı için oldukça düştü. Zaten pahalı diye alınmıyordu. Şimdi ise hiç alınmayacak. Konya’ya kışta gelmedi. Durumlar vahim olmaya devam ediyor. Biz esnaflar artık çözüm bulamıyoruz. Kış gelmedi, bot ayakkabılar zaten pahalı alınmıyor. Kırmızı çarşı eski günlerini çok özlüyor. Bunu görebiliyoruz. Sinek avlıyoruz diye bir tabir vardır, artık sinek bile avlayamıyoruz. İnsanlar çarşıya gelmiyor. Bakınız burası hep dolu olurdu. Artık böyle bir şey söz konusu bile değil. İklim krizi, pahalılık gibi sorunlar bizlerin en derin problemi olmaya devam ediyor. Sırf satış yapabilmek için indirim yapmaya karar verdik. 700 liralık botları 500 liraya elden çıkarmaya çalışıyoruz. Şimdi baktığımızda zarar ederek satış yapmaya çalışıyoruz. Yaz sezonuna hazırlanmak için buna mecburuz” ifadelerini kullandı.  

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri