Konya'ya ithal besilik hayvanlar geldi! Kasaplar angus eti satacak

Yıllardır gündemden düşmeyen et fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Türkiye ithal besilik hayvan ile bu sorunu çözmeye çalışıyor. Son olarak Konya'ya ithal besilik anguslar geldi. Kasaplar angus eti satacak.

Konya ve Türkiye genelinde ithal angus besleyip satan çok sayıda işletme var. Ucuz olduğu için tercih edilen angusların eti ülke genelinde yoğun bir şekilde tüketiliyor. Özellikle otellerin ve lokantların çoğunun angus etiyle yemek yaptığı söyleniyor. Son olarak Konya'ya gelen ithal besilik hayvanların salık kontrolleri yapıldı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler, işletmelere yurt dışından getirilen besi hayvanlarının sağlık kontrollerini yapıyor.

Bu kapsamda, hayvan tespiti, karantina işlemleri, kan alma, hastalıklarla mücadele, koruyucu aşılama ve sağlık taraması işlemleri yürütülüyor.

Yapılan sağlık kontrollerinin ardından ithal hayvanların kontrolünde herhangi bir soruna rastlanılmazsa hayvanların beslenme işlemine geçiliyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere ithal olarak gelen canlı besilik hayvanların karantina işlemlerinin tamamlandığı belirtilerek, "Hayvanların tespiti, aşılama çalışmaları, hastalıkları yönünden muayene ve laboratuvar testleri için numune alım işlemleri İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan veteriner hekimler tarafından yürütülmektedir." denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri