Konyaya hizmet ibadettir

Konya halkının kendilerine verdiği destekle daha da güçlü bir hale geldiklerini ve Konyanın kendilerinde farklı bir yerinin olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Konyaya hizmet etmek bizi

Konya halkının kendilerine verdiği destekle daha da güçlü bir hale geldiklerini ve Konya’nın kendilerinde farklı bir yerinin olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Konya’ya hizmet etmek bizim için ibadettir” dedi

 

AK Parti Konya İl Teşkilatı 4.Olağan Kongresi Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen kongreye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, “Kongremizin hayırlara vesile olmasını rabbimden temenni ediyorum. Kuruluşundan bu yana AK Parti Konya teşkilatı altında alın teri döken, emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bildiğiniz gibi 14 Ağustos 2011 yola çıkış tarihimiz. O günden bugüne, 3 genel seçim ve 2 yerel seçimle başarısının yükselten bir parti olduk. Türk demokrasisine sizlerde halk olarak çok güzel bir başlık attınız. Biz dikleşmedik dik durduk. Biz sevdamız Türkiye dedik. Biz 75 milyonun partisi olduk. Belli bir etnik unsurun değil, tüm milletimizin partisi olduk. Yatırımları yaparken ayrımcılık yapmadık. Batıya ne yaptıysak doğuya da aynısını yaptık. Geri kalan bölgelerimizi de geliştirme içinde olduk” dedi.

ÇİN'DEN SONRA İKİNCİ SIRADAYIZ

Konya’nın maneviyatı ve Konya’nın duasıyla yola çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, “Biz kendimize Konya’nın ariflerini önder edindik. Türkiye genelinde il kongrelerimiz devam ediyor. Bugün Konya’da 18. il kongremizi yapıyoruz. Diğer partilerin böyle bir derdi yok. Onların demokrasi gibi bir derdi de yok. Kongrelerimiz demokrasi havasında tek tek tamamlanıyor. Bizim kongremizde sandalyeler havalarda uçuşmuyor ve yumruklar konuşmuyor. Biz istişareye dayalı tüm çalışmaları aramızda yaparak olgunluğumuz ortaya koyuyoruz. Çünkü biz bütün teşkilat olarak çok ama çok farklı bir amaçlarla hareket ediyor. Hizmet için çalışıyoruz. Ekonomimiz 2011 yılında yüzde 8,5 oranında Çin’den sonra dünyada en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Küresel finans krizine rağmen ekonomiyi büyülterek, işsizliği azaltıp yatırımlara yöneldik. Sigorta priminden vergiye her konuda yatırımcının önünü açıyoruz. Yatırımcının yükünü azaltarak onlara destek oluyoruz. Avrupa’ya bakıyoruz, yatırımlar bitiyor, emekli maaşları ve sigorta primleri kesiliyor. Ama biz vatandaşımıza hiçbir yük bırakmadık ve bırakmayacağız” diye konuştu.

YENİ KUŞAKLAR CHP'Yİ İYİ TANIMALI

Parti üyeleri ile samimi bir şekilde iletişim kurduklarını ifade eden Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Biz 2023 yılına kadar 2 trilyon dolar milli gelire ulaşacağız. 25 bin dolar kişi başına düşen milli geliri hedefliyoruz. Komşularımız düşürüyor biz artırıyoruz. Üstelik her yıl nüfusumuz 1 milyon artıyor. Büyüme budur. Biz önümüze 2023 yılını hedef olarak koyarken, muhalefet Türkiye’yi paçasından tutup 1940’lara götürmeye çalışıyor. Ben CHP’nin tek parti dönemine ait belgelerin gösterince CHP bana hop oturup kalkıyor. Ey CHP sen geçmişteki zihniyetinden kurtulabildin mi? O tek parti anlayışından sıyrılabildi mi? Sen geçmişinle yüzleşemezsen ben de sana geçmişinin ne olduğunu hatırlatıyorum. Sen geçmişteki CHP’nin zulmünün bugünde halka yapmak istersen bende sana o karanlık dönemi hatırlatırımı. Çünkü yeni kuşaklar CHP’yi çok iyi tanımalı” değerlendirmesini yaptı.

HAVAALANI TERMİNAL BİNASI YAPILACAK

Konya’da yapılan faaliyetler hakkında da değerlendirmelerde buluna Başbakan Recep Tayip Erdoğan, şunları kaydetti; “Selçuklu Belediyemiz yeni hizmet binasına kavuştu. Hakikaten örnek bir bina oldu. 9 yılda Konya’da çok şey değişti. 3 yeni üniversite açıldı. 4 bin derslik açtık. Konya üniversitesine Konya’dan sürekli milletvekili adayı olan ve Konya’ya büyük hizmetleri olan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini verdik. Yurt kapasitesinin yüzde 70 artırarak17 bin kapasiteli yurtlar yapılacak. Bakınız Konya’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde tomografi cihazı 3 tane iken, 13’e çıkardık. Özel ile birlikte 28 tane oldu. 2002’de Konya’da MR hizmeti verilmiyordu. Bugün Konya’da 20 tane MR cihazımız var. Konya’da 2002’de 187 adet diyaliz cihazı vardı 497 ye ulaştık” dedi.

Konya Havaalanı terminal binasının projesinin de devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Söz verdiğimiz gibi Yüksek Hızlı Tren hizmet veriyor. Konya, Karapınar ve Ilgın’da adalet binalarını hizmete açtık. 15 bine yakın konut projesi başlattık. KOP unutulmuştu, hükümet olarak bir eylem planı kapsamında Akdeniz’e akan suları Konya Ovası’na akıtacak 4 dev tesisi tamamlamak üzereyiz. Proje kapsamındaki Bağbaşı Barajı’nda da Temmuz ayı itibariyle su tutmayı hedefliyoruz. Burada özellikle bir hususa değinmek istiyorum. AK Parti olarak iç ve dış politikalarla zirveye geldik. Kongre sonrası yeni yönetimimiz, kapı kapı dolaşarak, bu yapılanları ve yapılacak olanları anlatacak. Konya’da her gün yeniden başlayacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” Konuşma sonrası Başbakan Erdoğan, ilçe başkanlarına hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

YEREL SEÇİMLERDE TÜM İLÇELERİ ALACAĞIZ

Demokrasinin güçlenip, ekonominin düzeldiğini belirten Dış İşleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da dünyanın her bir yerinde yardım edin diyene yardım edecek bir devlet olduğunu söyledi. Davutoğlu, “AK Parti hareketi bu gücü temsil ediyor. Yeni bir Nizam-ı Alem’in doğuşu temsil ediyor. Sayın Başbakanım bu büyük misyonda Konya her zaman yanınızda olmaya devam edecektir. Son seçimde vermiş olduğumuz destek yanınızda olduğumuzun göstergesidir. Seçim başarısında alın teri dökmüş bütün teşkilat mensuplarının emeği vardır. Önümüzdeki dönemlerde de Konya bu misyona devam edecek. İnşallah mahalli seçimlerde 31 ilçenin hepsini alacağız. Konya bütün fertleriyle bu tarihi misyonu yüklenmeye hazırdır sayın Başbakanım. Bizlerde yılmadın her zaman tarihe adımızı koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AK PARTİ SİYASETİ RAYINA OTURTTU

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay ise, “Ak parti kongrelerinin anlamı çok büyüktür. Bizim kongrelerimiz diğer partilerin büyük kongrelerinden çok daha büyüktür. Kongre Konya’da olursa bu kongre daha büyüktür. AK Partinin yolunda Konya’nın özel bir yeri vardır. Konyalılar bu kutlu yolculuğa, misyona büyük destek vermiştir. AK Partili olmak bir ayrıcalıktır, Allah’ında bir nimetidir. AK Parti herhangi bir parti değildir. İlkeli bir partidir. Türkiye’de siyaseti rayına oturtan bir partidir. İşte bugünlerde bunlar tartışılıyor. Siyasetin rayına oturtulamaması tartışılıyor. Bu süreçte dik durmayı başarıyoruz. AK Parti onun için sıradan bir parti değildir. Türkiye herhangi bir ülke değil. Türkiye bugün Dünya’nın seçkin bir ülkesidir. Kongremiz hayırlı olsun” dedi. Konuşmalarından Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Selçuklu Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Başbakan Erdoğan, açılış kurdelesini kestikten sonra Selçuklu Belediyesi hizmet binasını gezdi. Başbakan Erdoğan, Konya temaslarının ardından Çin'e hareket etti.

AK PARTİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

612 delegenin oy kullandığı olağan kongrede AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi. AK Parti Konya İl Teşkilatı yönetim kurulu asil üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

·         Ahmet Sorgun

·        Abdülkadir Özöğür

·        Adem Şahin

·        Ahmet Bulut

·        Beyazidi Bestami İnan

·        Bilgi Erben Çayır

·        Candan Duran

·        Emrah Kavak

·        Emre Tekin

·        Fatih Mehmet Maden

·        Hatice Vildan Kılıç

·        Hayati Arık

·        Hülya Gök

·        İffet Gümüş

·        Kadir Renklibay

·        Kamil Şentürk

·        Mehmet Akif Göksu

·        Mehmet Ali Algül

·        Mehmet Ali Arlı

·        Mehmet Önal

·        Mehmet Ünüvar

·        Musa Arat

·        Musfata Acar

·        Mustafa Dündar

·        Mustafa Erkuş

·        Mustafa Gürüler

·        Mustafa Karaköse

·        Mustafa Kemal Avcıoğlu

·        Mustafa Ulu

·        Mustafa Varol

·        Mustafa Yazlık

·        Muzaffer Üzümcü

·        Naile Kıntak

·        Necmiye Danışık

·        Nersin Sert

·        Ömer Faruk İyibildiren

·        Özgür Solak

·        Ramazan Özkaya

·        Serdar Küçük

·        Serhan Güngör

·        Serpil Yakut

·        Sevda Tatar

·        Seyit Ahmet Biçer

·        Şule Şakraker

·        Tahir Erbil

·        Tahir Şahin

·        Tamer Yiğit

·        Yahya Ak

·        Yusuf Uçar

·        Zerrin Özel

Yedek üyeler:

 

·        Nurettin Akmeşe

·        Mehmet Kiliç

·        Azmi Kartal

·        Önder Arslan

·        Seyit Ali Tekeli

·        Mehmet Genç

·        Şerif Inneci

·        Nusret Yılmaz

·        Mustafa Küçük

·        Suat Emre

·        Ali Cengiz Kürkçü

·        Fevzi Kaynar

·        Hasan Oğuz

·        Sami Yıkılmaz

·        Mahmut Öztürk

·        Şükrü Doğan

·        Enver Sadi Güven

·        Mehmet Önge

·        Mahmut Sami Özgüney

·        Rıfat Yüzbaşıoğlu

·        Fatih Ceylan

·        Mustafa Sağbili

·        Ülkü Çalık

·        Rıza Önal

·        Mustafa Koç

·        Namık Kemal Fındık

·        Muharrem Tuncel

·        Ali Türk

·        Ömer Faruk Güçyetmez

·        Kemal Ünsaçan

·        Mustafa Yalçın

·        İbrahim Yurdakul

·        Ali Dutak

·        Talip Özüdoğru

·        Muammer Toprak

·        Tuğba Odabaşıoğlu

·        Hüsamettin Çelik

·        Ali Gökyer

·        Süleyman Doğan

·        Ahmet Oral

·        Mehmet Emin Konuş

·        Mustafa Kozan

·        Ferda Özsöz

·        Mehmet Ümütlü

·        Ali Baysal

·        Hediye Acar Köroğlu

·        Mehmet Çalmaz

·        Mehmet Demirgül

·        Adem Çapan

·        Neslihan Küçükazay

 

HABER MERKEZİ
 
 
 
 
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri