Konya'ya hayran kaldılar

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin organize ettiği “Yerel Yönetimlerde Kadın İstihdamı ve Kadına Yönelik Çalışmalar” konulu program için Türkiye'ye gelen 7 farklı ülkenin 12 belediye personelinin ilk durağı Konya oldu.

Aralarında Bosna Hersek, Romanya, Karadağ, Kosova, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Makedonya gibi ülkelerin bulunduğu  toplam 12  kişiden oluşan heyet Konya'yı gezdi. Selçuklu ve Meram Belediyesi ile görüşmelerde bulunan heyet, görüşmelerin ardından şehir turu yaptı. Konya'ya duyduğu hayranlığı gizleyemeyen Makedonya Ohrid Belediyesi Hukuk Danışmanı Katerina Rılkova, Konya'ya ilk kez geldiğini ve Konya'yı çok beğendiğini söyledi. Konya'nın manevi mekanlarından etkilendiğini dile getiren Rılkova, “Konya, kendi ülkemin şehirlerinden çok farklı. Birçok yer gezdim. Gezdiğim her yer çok temiz ve farklıydı”dedi. 

Karadağ Bijole Polje Belediyesi Sosyal İşler Birim Müdürü Saida Cıkıc da “Daha önce Konya'yı çok merak ediyordum. Çünkü Konya'nın ismini duymuştum. Bu şehir eskiyle yeniyi bir arada bulunduruyor. Şehrin yeni yapılar ve gelişmeler yanında kültürel anlamda bağlarından kopmaması  beni daha çok etkiledi. Etli ekmeği ve Konya yemeklerini çok sevdim” diye konuştu. Heyete eşlik eden Dış İlişkiler Uzmanı Sabiha Tuğba Ekşi ise şu cümleleri kullandı: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dikkate alınarak düzenlenen program, bir hafta boyunca Türkiye'deki yerel yönetimlerin, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının konuyla ilgili faaliyetlerinin teorik ve pratik olarak incelenmesi amacıyla gerçekleştirilecek. Yerel yönetimler, vatandaşlara birincil yakınlıktaki idareler olarak bireylerin ihtiyaçlarına ilk cevap verebilen nitelikteki kurumlardır. Kadın istihdamı, kadına yönelik çalışmalar gibi konuların oldukça önem kazandığı ve gündemde olduğu bu günlerde, belediyeler de bu konuya duyarsız kalmamıştır.” Heyet, görüşmelerin ve şehir turunun ardından program için İstanbul'a gitti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri