Konya'ya hayırlı olsun

Yönetim kurulu ve takımın isim değişikliği nedeni ile yapılan kongreye 360 delegeden 68 kişi katıldı. Yeşil-beyazlıların ismi resmen Torku Konyaspor oldu.

Konyaspor olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Yönetim kurulu ve takımın isim değişikliği nedeni ile yapılan kongreye 360 delegeden 68 kişi katıldı. Yeşil-beyazlıların ismi resmen Torku Konyaspor oldu.

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Alaaddin Keykubat Salonu’nda, 2. oturumda yapılan genel kurula 360 delegeden sadece 68’i katıldı. Kongrede yönetim kurulu değişikliği, Konyaspor’un isim değişikliği ile tüzük tadilatı yapıldı. Mustafa Yayla’nın divan kuruluna, Hüseyin Tekin ve Atilla Mert’in ise divan kurulu yardımcılığına getirilmesi ile başlanılan kongrede Basın Sözcüsü Güven Öten, faaliyet, maliyet ve denetim kurulu raporlarının okunması ve kabul edilmesi ile devam etti. Bu raporlara göre, 25 milyon TL gelir ve 25 milyon TL gideri olduğu ibra edildi. Buna göre Ahmet Şan Başkanlığı’nda görevi devralan yönetim kurulunun 33 milyon TL borcunun, 21 milyon TL’ye indirildiği belirtildi.

Ayrıca yapılan genel kurulda 25 kişilik yönetim kurulu listesinde Ali Tabak, İbrahim Koyuncu, Mustafa Oral, Sertaç Tuza, Ömer Korkmaz, Mehmet Çalık ve Necati Alper Sırıt’ın yeni olması dikkat çekti. Öte yandan Konya Torku Şeker A. Ş. ile yapılan sponsorluk anlaşması gereği yeşil-beyazlıların isme resmen Torku Konyaspor olarak değiştirildi. Torku Konyaspor’un yeni yönetim kurulu ise şöyle oluştu: Ahmet Şan, Fatih Yılmaz, Selçuk Aksoy, Hasan Dağlı, Mehmet Günbaş, Mehmet Aktaş, Mehmet Üzümcü, Güven Öten, Hüseyin Sarıköse, Ahmet Baydar, Ali Kaya, Zeki Çimen, Mustafa Kostak, Aydın Olgun, İbrahim Çınar, Ahmet Koyuncu, Ali Tabak, İbrahim Koyuncu, Mustafa Oral, Sertaç Tuza, Ömer Korkmaz, Mehmet Çalık, Ali Karaçayır, Necati Alper Sırıt, Mehmet Dağ.

Yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da konuşan Kulüp Başkanı Ahmet Şan, kurulu sponsorluk anlaşması gereği isim değişikliği ve yönetim kuruluna takviyeler yapmak için gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaklaşık 8 ay önce yine olağanüstü genel kurulla göreve geldiklerini ifade eden Şan; “Görevi devraldığımızda Konyaspor’un durumu hiç de iç açıcı değildi. Önümüzdeki 3 yıl içinde Konyaspor’u mali açıdan düzlüğe çıkarmayı hedeflemiştik. Bunun için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdük ve kısmen de başarılı olduk. Ancak ortaya çıkan rakamlara bakıldığında ise durum halen daha ciddiyetini koruyor. Ekonomik savaş devam ediyor. Ligde ise kısıtlı kadromuzla hiç kimsenin beklemediği bir şekilde Süper Lig için iyi bir fırsat yakaladık. İyi mücadele ettik ancak sportif açıdan başarılı olamadık. Yönetim olarak bu yolda iyi gittik. Ayrıca bu yolda bize destek veren tüm resmi ve sivil toplum kuruluşlarına buradan teşekkür ederim. Öte yandan geçen sezon taraftarlarımız son maçlarda bizlere desteğini artırdı. Taraftarlarımıza ve cezalı maçlarda bize desteğe gelen bayan ve çocuk taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak bu zorlu süreçte 100 bin TL kadar ir ceza ödedik. Önümüzdeki senelerde daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü söz konusu Konyaspor olduğunda geri kalanı teferruattır ve bu takımı bir an önce düzlüğe çıkarmak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu.

SPOR SEVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri