Konya'ya gelen turist 1 günde 3 bin lira harcadı! İşte para harcadığı yerler

Türkiye genelinde ekonomiyi canlandıran en önemli faktörlerden birisi turizm. Ziyaret edilecek yerlerin çok oluşundan dolayı her yıl milyonlarca turist ülkemize akın ediyor. İstatistiklere göre Konya'da turistler günde 3 bin lira para harcıyor.

Ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından birisi turizm. Türkiye genelinde 9 aylık turizm geliri verilerine göre 42 milyar dolarlık bir rakama ulaşıldığını, yıl sonu için 55,6 milyar dolarlık gelir hedefine doğru ilerleme kaydedildiğini söylendi. Deniz turizminin bu rakamlardaki payı büyük. Yabancı turistlerin bir bölümü ise Anadolu'da yer alan tarihi yapıları ve müzeleri ziyaret ediyor.

MEVLANA MÜZESİ'Nİ ZİYARET EDEN TURİST SAYISI ARTTI

Türkiye'de en çok ziyaret edilen müzelerden birisi Konya'da Mevlana Müzesi olarak biliniyor. Müzeyi geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 2 milyon 700 bin yerli turist, 300 bin yabancı turist ziyaret etti. Türkiye'ye gelen turistlerin önceki yıllarda harcadığı para ise kısıtlıydı. Turizm'de tablo iyiye işaret ediyor. Yapılan araştırmalara göre turizm gelirlerinde önemli bir artış yaşandı.

GÜNDE ORTALAMA 3 BİN LİRA PARA HARCIYORLAR

2017 yılında ülkeye gelen yabancı bir turist günde 67 dolar harcama yaparken şuan 100 dolar harcıyor. Bu da yaklaşık olarak 3 bin liraya denk geliyor. Konya'ya gelen 300 bin yabancı turistin günde 3 bin lira harcadığı baz alınacak olursa kente önemli bir katma değer sağlıyor. Turistlerin harcamalarında konaklama ve yeme-içme giderleri liste başında yer alıyor.

KONYA'DA TURİSTLERİN GÜNLÜK HARCAMASI NE KADAR?

Konya'da orta halli bir otelin gecelik konaklama bedeli kişi başı 1500 liradan başlıyor. Etliekmek Fırın Kebabı ve Konya Tirit Kebabı'nı çok seven turistler yemek için öğün başına ortalama 300 lira para ödüyor.

Günde 3 öğün yemek yiyen bir turist 1000 liraya yakın para ödemiş oluyor. Hediyelik eşya için Mevlana Çarşısı'nı ziyaret eden turistler kentin meşhur yerleri arasında yer alan Sille ve Tropikal Kelebek Bahçesi'ni de ziyaret ediyor.

Tüm masraflar göz önüne alınınca yabancı bir turistin Konya'da günlük 3 bin lira harcadığı söylenebilir.

Bunun dışında Konya'da ziyaret edilecek yerler şu şekilde:

1. Alaeddin Tepesi

2. Mevlana Müzesi ve Türbesi

3. Meram Bağları

4. Sille Köyü

5. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

6. Karatay Müzesi

7. Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

8. Karapınar Çölü

9. Beyşehir Gölü Milli Parkı

10. Meke Gölü

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri