Konya'ya dev yatırım

ASC Endüstri, temelini attığı 300 milyon dolarlık yeni Hidromotor Üretim Tesisi ile 10 yıl içinde 1,5 milyon adetlik üretim hedefliyor. Tesis tamamlandığında bin kişiye ek istihdam sağlayacak.
Konya Organize Sanayi Bölgesinde 2007 yılında 20 bin metrekare kapalı alan, toplamda 91 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ASC Endüstri üretim tesisleri tamamlandığında 300 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüne erişecek. Henüz tüm üniteleri tamamlanmamış olmasına rağmen seri üretime Nisan 2011’de başlayan ASC Endüstri, mevcut sistem ile üretim kapasitesi olan 150 bin adete üretimin ilk yılında ulaşabilecek. 10 yıllık süreç içinde gerçekleşecek 1,5 milyon adetlik üretim hedefiyle ise dünya devi olma yolunda adım adım ilerliyor.
ASC Endüstri, Savunma, Otomotiv, Madencilik, İş Makineleri, Tarım Makineleri Sanayii başta olmak üzere bir çok sanayi dalında Hidrolik ekipman ihtiyacını karşılamaya yönelik üretim yapıyor.
Üretiminin yüzde 75’ini 50’den fazla ülkeye ihraç etme hedefinde olan ASC Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda öne çıkmak istedikleri bir alan için araştırma yaptıklarını ve Türkiye’de daha önce tüm parça üretimi yapılmayan Hidromotor üretimini tercih ettiklerini belirtti. Şen, “Hidromotor Türkiye’de üreticisi olmayan bir alandı. Bunun en önemli nedeni de çok büyük bir yatırım gerektirmesiydi. Bu alanda yatırım yapmanın sektöre ve ekonomiye sağlayacağı avantajlar nedeniyle planlamalarımızı buna göre yaparak tesisimizin temelini attık. Özkaynaklara dayalı temkinli bir büyüme planlıyoruz, tesisimiz tamamlandığında yaklaşık 1000 kişiye istihdam olanağı sağlamış olacağız” dedi.
Ömer Şen,  kurumunu dinamik ve yenilikçi bir kültür üzerine inşa etmek istediklerine dikkat çekerek, “Dünya standartlarında kaliteli ürünler için son teknoloji CNC Tezgah parkurunu, sektörünün en iyi markaları ile donattık. Ürünlerimizi Alıştırma, Ömür ve Patlatma testlerine tabi tutuyoruz ve sonuçlarının da veri tabanlarında tutularak müşterilerimize gönderiyoruz” diye konuştu.
ASC ENDÜSTRİ’DE İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
Yüksek kalite anlayışlarını ISO 9001-2008 kalite yönetim sistemiyle güvence altına aldıklarını belirten Şen, “ASC Endüstri sadece ürünlerinde değil içinde bulunduğu topluma ve çevreye verdiği önemin gereği olarak ISO 14001 çevre Yönetim Sistemini ve çalışma anlarına güvenli ve rahat bir ortam sağlamak amacıyla OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği Sistemini uygulamaktadır. Bütün belgelendirme çalışmalarımızı ise Bureau Veritas Belgelendirme Kuruluşu ile yürütmekteyiz” dedi.
ASC Endüstri henüz sektöre yeni girmiş bir firma olarak pazarlama çalışmalarına son derece önem veriyor. Çok kısa sürede fuar katılım kültürünü bünyesinde oluşturmuş olan firma, iki senedir sektörün yurtiçi ve yurtdışı önemli fuarlarına katılıyor. Fuarlara katılım sayesinde sektörü yakından tanıma, rakipleri değerlendirme ve müşterilerle buluşma fırsatı yakaladıklarını belirten Ömer Şen, son olarak Almanya Hannover’de düzenlenen yılın en büyük fuarına katıldıklarını ve son derece olumlu tepkiler aldıklarını, Avrupa pazarlarına açılmada bu organizasyonlar sayesinde avantaj elde ettiklerini dile getirdi.





Bizim Ora Düğün Bahçesi, sezona hazır
“Yaşanacak çok şey var Bizim Ora’da, başkasını arama mutluluk ve huzurun buluştuğu yer Bizim Ora” sloganlarıyla düğün organizasyon sektörüne giren Bizim Ora Düğün Bahçesi, emin adımlarla sektöründe yol alıyor. Misafirlerine sunduğu farklı konseptlerle dikkatleri de üzerine çeken ve ilk tercih edilen mekanlar arasında yerini bulan Bizim Ora, 3. yılında da yine kendinden söz ettireceğe benziyor.
İşletmecilerden İsmail Hepokur, düğün bahçelerinin Konya’nın en güzide mekanlarından birisi olduğunu söyledi. Bahçelerinde kır düğünü, sünnet, nişan, toplu yemekler ve her türlü organizasyonların yapıldığını kaydeden Hepokur, bahçelerine gelen her misafiri kendi evlerinde ağırlarcasına ilgilendiklerini ve güler yüz gösterdiklerini bildirdi.   Bizim Ora Düğün Bahçesi’nin Güler yüzlü ve profesyonel personeli ile 20 bin kişiye hizmet verdiğinin altını çizen Hepokur, Konya şehir merkezinde 6 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş, dört etrafı yol, 3 bin metrekare otoparka sahip ve doğanın tüm güzelliklerini içerisinde barındıran bir düğün bahçesini Konya’nın hizmetine sunmanın onurunu taşıdıklarını bildirdi.
Kaliteden ödün vermeden, müşteri memnuniyetini esas aldıklarını ifade eden Hepokur, düğün yapmak isteyen çiftleri düğün salonu kiralamadan evvel bahçelerini gezmeye davet etti. 
Türk milleti için büyük önem arz eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ında  3. yıl sezon açılışını yapacaklarını dile getiren İşletme Sahibi İsmail Hepokur, güler yüzlü hizmetin yanı sıra sunulan yemeklerin de gelen misafirler tarafından beğeni ile karşılandığını sözlerine ekledi. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri