Konya'ya değer katacak fuar

KOMÜT Genel Başkanı Şaban Topal, 19-12 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan Gayrimenkul Fuarı’nın Konya’nın ekonomisine değer katacağını söyledi.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) ve Konya Emlak Komisyoncuları Odası'nın (KEMKO) iş birliğiyle hazırlanan Konya Gayrimenkul Fuarı ikinci kez 19- 22 Nisan’da TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde profesyonel ziyaretçilerle buluşacak. Konya’da son yıllarda yükselişe geçen gayrimenkul sektörünün, artan konut ihtiyacına yanıtları en yenilikçi projeler ve farklı çözümlerle Gayrimenkul Fuarı’nda olacağını belirten KOMÜT Genel Başkanı Şaban Topal, “Bu yılki fuarın 2017 yılına göre daha çok katılımcının dahil olacağı ve ziyaretçi sayısının son derece yüksek olacağı kanaatindeyiz. Diğer yıla göre daha zengin ve daha çok avantajları olan bir fuar olacak. Örnek daireler, kapsamlı maketler, lansman fiyatlar, özel kampanyalar ve sürpriz dolu bir fuar gerçekleştirilecek” diye konuştu. Fuara yabancı yatırımcıların da geleceğini belirten Topal, yabancı yatırımcıları çekebilmenin fuarın en büyük kazancı bu olacağını belirterek, “KOMÜT olarak Ocak ayında Katar’da gerçekleştirdiğimiz organizasyonda yabancı Arap yatırımcıları Konyamıza davet ederek özel projelerimizi tanıttık. Neticede fuara yabancı yatırımcılar katılacak. Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanımız onlarla irtibat halinde. Konya’nın gelişmesi ve yabancı sermayenin şehre gelmesi adına bunu çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

YABANCI YATIRIMCILARIN ÇEKİLMESİ GEREKİYOR

Yabancı yatırımcıları Konya’ya çekebilmek için şehrin bir cazibe merkezi olduğunun iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Topal, şunları söyledi: “Konya’da bir sahil şeride olamadığı için yurt dışından gelen yabancı yatırımcılar yatırım konusunda biraz tedirginlik yaşıyorlar. Buna rağmen Konya’nın büyük ve güçlü bir sanayisi var. Sahil şeridimiz yoksa sanayi şeridini kurmamız lazım. Konya’ya yatırım yapanlar çok yüksek karlar elde ediyorlar. Bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Yurt dışında böyle kazançlar yok. Bu nedenle yabancı yatırımcıları Konya’ya çekmenin bir yolunu bulmamız gerekiyor. Bu noktada şehrin önde gelen isimlerine büyük görev düşüyor.”

2 AY İÇİNDE 2 HOLÜ DOLDURDUK

Bundan sonraki fuarların da hareketli geçeceğini aktaran Topal, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Fuar merkezinde hollerin çoğu dolmuş durumda. 2 ay içinde 2 holü doldurduk. Daha fazla talep olursa TÜYAP yetkilileri bu holleri genişletebiliyor. Fuara firmalarımızdan çok büyük ilgi var. Bu doğrultuda katılımın çok üst seviyede olacağını tahmin ediyoruz. Bundan sonraki fuarların da hareketli geçeceğine inanıyoruz. Nasıl bir Tarım Fuarı Konya’da ilkleri gerçekleştiriyorsa Gayrimenkul Fuarımız da şehrimize çok faydalı olacaktır.”

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri