Konyaya Darwin Heykeli!

Sadık Küçükhemek
15.03.2009 tarihinde yayımlanan Darwinizm isimli yazımı aşağıda ismi geçen okuyucularım şu şekilde değerlendirmişlerdir:

Jasminea, “Darwinizmin içi boşaldı, artık maşa olarak kullanılmaktadır. Sadık Bey kaleminize sağlık; Darwinizm belli ideolojilerin maşası haline gelmiştir. Artık aziz milletimiz de bu hikâyelere kanmaz. Hiçbir Müslüman Türk evladı da Darwinin heykelini Konya'mıza diktirmez; izin vermeyiz.”

Gülce Güngör, “Tahir Bey bu hataya düşmemeli. Konya Büyükşehir Belediye başkanımızın bu heykele ve evrimci bir müzeye izin vermeyeceğini umuyorum; yoksa bir dahaki seçimlerde dindarlardan bir tane bile oy alamaz.”

Ali Büyüktopbaş, “İçime su serpiliyor. Bu yazı içime su serptirdi. Sağ olasınız Konya’da sizin gibi düşünen insanların çok olduğu her ne kadar bilsem de bu konunun yazıya dökülmüş olması içime su serptirdi. Allah razı olsun.”

Erhan Selçuk, “Çok güzeldir. Yazınız çok güzel çok beğendim. Güzel Konyamıza Darwin heykeli koymak gibi bir yanlışlığa düşerse belediye başkanı bu seçimde oy alamayacak.”

Okuyucularımın bu konudaki hassasiyetine aynen katılıyoruz. Dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi böyle bir hataya düşmeyeceğine inanıyoruz.

Yerel seçimlerin arifesinde Milliyet Gazetesi’nin; “Konya’ya kurulacak olan Bilim Merkezi’nde Darwin’in heykeli ve ‘Evrim Teorisi sergisi’ yer alacak.” demesi seçimleri kendi lehine çevirmektir. Bu haberin aslının olduğuna inanmıyoruz.

Milliyet Gazetesi’nin verdiği haber şu şekildedir: “Konya’ya kurulacak olan bilim merkezinde Darwin’in heykeli ve ‘Evrim Teorisi sergisi’ yer alacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkezdeki kalıcı sergilerden birinde evrim teorisinin de anlatılacağı, Darwin’in bir heykelinin de yer alacağını belirtti!” (1).

Vatandaşlarımız bu habere büyük tepki gösterdiler ve göstermeğe devam ediyorlar. Konya Büyükşehir Belediyesi bu tepkilere kulak vermeli. Aksi halde büyük bir yanlışın altına imza atmış olurlar ki bu durum, kendilerini dünya da ve ahirette yok eder.

Çünkü 15.03. 2009 tarihinde yayımlanan Darwinizm isimli yazımda belirttiğim gibi, Darwin teorisi bir teori değil, hesabı reddetmek için ortaya atılmış aslı, esası olmayan indi bir görüştür. Ayrıca Jasminea isimli okuyucumun söylediği gibi, “Darwinizm belli ideolojilerin maşası haline gelmiştir.”

Darwin teorisi, insan türü üzerinde bilimsel bir araştırma olsa, Konya’ya kurulacak olan bilim merkezinde ‘Evrim Teorisi sergisi’ yer alacak olması bir sakınca doğurmaz. Ama böyle değil, Darwin teorisi, bilerek vahyi inkâr etmek için ileri sürülmüş bayağı bir görüştür.

Müşrikler, “Bu çürümüş kemikleri kim diriltecek?” diyordu. Allah (c.c.), bu anlamsız soruya şöyle cevap vermiştir:

“İnsan görmez mi ki, biz onu meniden yarattık. Bir de bakıyorsun ki, apaçık düşman kesilmiş.”

“Kendi yaratılışını unutarak bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve: Şu çürümüş kemikleri kim diriltecek?” diyor.

“Deki: onları ilk defa yaratmış olan diriltecek. Çünkü O, her türlü yaratmayı gayet iyi bilir” (2).

Farabi, Endülüs filozofları, İbn-i Sina gibi bilim adamları varlık türleri ve insan türü üzerinde çalışma yapmış. Varlık türlerinin, özellikle de insan türünün yok olmayacağına ve varlıkların kesintiye uğramasının imkânsız olduğuna ilişkin deliller ileri sürmüşlerdir.

İbn-i Sina söz konusu filozofların bu konuda ileri sürdükleri delile katılmıyor. Kendisi bir görüş ileri sürmektedir. İbn-i Haldun’da İbn-i Sina’nın görüşüne katılmıyor ve şöyle diyor: “Faili muhtar (Allah’ın dilediğini, herhangi bir sebebe bağlı kalmaksızın, dilediği şekilde yaratması) delili ile onun bu görüşü reddedilir. Çünkü fail-i muhtar görüşünde, fiiller ezeli kudret arasında bir vasıtanın olması gerekmiyor.” (3).

Darwin teorisi böyle bir durumda değildir. Yukarıda ifade ettiğim gibi vahyi inkâr etmek için ortaya atılmış bayağı bir görüş ve belli ideolojilerin maşasıdır. Buna rağmen bilim adamları çürütmüştür.

Onun için “Darwin’in heykeli ve ‘Evrim Teorisi sergisi’ sadece Konya’ya kurulacak olan bilim merkezi’nde değil, hiçbir bilim merkezinde yer almaması gerekir. Dünyanın bu yönde bir çalışma yapması geleceği için hayırlı olur.

-------------

Kaynaklar:

1. Haber 7 Com, 15.03.2009

2.Yasin:77–79

3 Bkz. Mukaddime, C:2; S:576 İbn-i Haldûn 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.