Konya'ya bu tarihte kar yağacak! 1 haftadan daha az süre kaldı

Konya'da uzun süredir vatandaş kar yağışının ne zaman geleceğini merak ediyor. Tahminlere göre Konya merkez ve ilçelerine bu tarihte kar yağacak. Çok az bir zaman kaldı.

Türkiye genelinde 81 ilde hava tahmin raporları yakından ilgi görüyor. Yaşadığı şehirdeki hava durumunu merak eden vatandaş tahminleri ilgiyle okuyor. İl dışına seyahat edenler ise gidecekleri yerde yağışın görülüp görülmeyeceğini merak ediyor. Son yıllarda artan doğal afetlerden dolayı hava durumu tahminlerinin önemi arttı.

NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Bu yıl onlarca kentimizde sel ve fırtına gibi istenmeyen pek çok hadise yaşandı. Vatandaş seyahatlerde meteoroloji raporlarına göz atıp önlem alıyor. Uzun süredir Konya ve çevresinde istenilen miktarda yağmur yağmıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşın en çok merak ettiği hususlardan bir tanesi de kar yağışı.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜŞE GEÇİYOR

Konya merkez ve ilçelerine ne zaman kar yağacağını merak eden vatandaşa müjdeli haber verildi. Hava durumu tahminlerine göre Konya'ya kar yağmasına çok az bir zaman kaldı. Hava sıcaklığı yarından itibaren kademeli bir şekilde düşüşe geçiyor. Cumartesi günü kentte yağmurun etkili olması bekleniyor.

KONYA'YA BU TARİHTE KAR YAĞACAK

Pazar günü ise hava sıcaklığı aniden dibi görüyor. Sıfır altına düşen hava sıcaklığının ardından Konya'da yüksek kesimlerde kar yağışı, şehir merkezinde ise karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor. Konyalılar bu habere çok sevindi.

İşte hava durumu raporu:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri