Konya’ya 3 bin 400 kişilik yurt yapılacak

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (YURTKUR) 5.Bahar Şenliği, Genel Müdür Hasan Albayrak ve Sudanlı heyetin yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrencilin katılımı ile gerçekleştirildi.
Şenlikte, sınav öncesi stres atan öğrenciler, düzenlenen çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Program çerçevesinde ozanlar atıştı, yöresel halk oyunları oynandı.
Genel Müdür Hasan Albayrak, son 7 yılda YURTUR’da büyük değişmeler olduğunu, üniversite gençliğine sosyal bir devlet anlayışını getirdiklerini ifade etti. Albayrak, “Benim çocuğum üniversite hayatında kötü bir yerde kalmasın, aile ortamını fazla aramasın, temiz ve ferah bir ortamda yaşayabilsin isteyenleri YURTKUR idaresindeki yurtlarımıza bekliyoruz. Çünkü yurtlarımız, öğrencilere aile ortamını pek de aratmayacak bir şekilde dizayn edildi. Sudan’dan gelen heyet de, bizdeki bu aile ortamına, bizim yurtlarımıza özeniyor. Bu yıl 15 tane öğrenci Sudan’dan gelecek, Türkiye’den de 15 öğrenci gönderilecek. Bu sayede kültürler öğrenilecek” dedi. Konya’ya yapılacak olan yurt yatırımlarıyla ilgili de bilgiler veren Hasan Albayrak, Konya merkeze bin kişilik, Kadınhanı’na 500, Ereğli’ye 500, Cihanbeyli’ye 300, Akşehir’e 500, Karapınar’a 300, Ilgın’a 300 yataklı yurt yapılacağını duyurdu. Yaklaşık olarak 114 milyon TL’ye mâl olacak yatırımlar kısa sürede hizmete açılacak.
AHMET KÜÇÜK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri