Konya’ya 12 ay sürdürülebilir turizm anlayışı getirilecek

Konya Turizm İş Dünyasını Geliştirme Derneği (TURİDER) 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek ‘Seda Kuşvuran ile devam’ kararı aldı.

Ney Otel’in ev sahipliğinde gerçekleşen genel kurulda konuşan, TURİDER Başkanı Seda Kuşvuran, “2017 senesinin sonunda kurulan derneğimiz ilk sene iyi bir yapılanma ile güzel işlere imza attı. Hemen sonrasında gelen pandemi döneminde en ağır sınavını veren meslektaşlarımızla sürekli istişare ile iletişimde kalmaya çalıştık. Pandemi sürecinde katıldığımız toplantılardan çıkan neticeleri üyelerimize aktardık. Üyelerimizin dertlerini sıkıntılarını dinleyerek bunları da yetkili mercilere ilettik. Yine pandemi sürecinde 2020 senesinde Mevlana Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu 6. dönem teknik destek programı kapsamında ‘Beyşehir Konaklama Sektörü Ön Fizibilete Raporunun Hazırlanması’ projesine hak kazanarak, başarılı bir şekilde MEVKA ile ortak olarak yürüttük. Yine Konya Valiliğimiz tarafından ‘İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun’ yeniden oluşturulması sürecine eşlik ederek, derneğimizin bu kurulda görev almasını sağladık” dedi. 

Üye sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kuşvuran, “Pandemi sürecinde şehrimizin dijital ortamda tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla belgesel yapımcısı Coşkun Aral ve ekibini Konya’da misafir ettik. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyemize ve Turizm Şubesine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu dönem; güzel şehrimiz Konya’mıza 12 ay sürdürülebilir turizm anlayışıyla daha başarılı verimli bereketli işler yapabileceğimizi umut ediyoruz” diye konuştu.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri