Konyaspor'un ‘Tavuklu maç’ı belgesel oldu

Gazetemiz Haber Müdürü Hâlid Şen yaptığı başarılı bir çalışma sonrasında Konya spor tarihine damga vuran 24 Mayıs 1987 yılında Konyaspor -Tarsus İdmanyurdu arasında oynanan maçta yaşanan ilginçlikleri maç öncesi ve sonrasını belgesel haline getirdi

1986-87 sezonunda Sakaryaspor ile şampiyonluk yarışı veren Konyaspor averajla rakibinin gerisindeydi. Yeşil-beyazlı ekibin şampiyon olması için Sakaryaspor-Anadolu maçının sonucuna göre Tarsus’a gol atması gerekiyordu. Konya spor tarihine damga vuran bu maçı Haber Müdürümüz Hâlid Şen araştırırak bir belgesel haline getirdi. Belgeselin ilk bölümü Youtube’da yayınlandı. Kısa süre içerisinde çok sayıda izlenme alan belgesel büyük beğeni de aldı. İzleyenler videonun ikinci bölümünün bir an önce yayınlanması yorumunda bulundular.

2. BÖLÜM HAZIRLANIYOR

Merhaba Gazetesi Haber Müdürü ve Konyaspor'un Unutulmaz "Tavuklu maçı" Belgeseli yapımcısı Hâlid Şen, videonun 2. bölümünün hazırlık aşamasında olduğunu ve kısa sürede yayınlancağı müjdesini verdi. Şen yaptığı çalışmada nasıl bir yol izlediğini şu şekilde açıkladı:

“Konya Aktüel Youtube kanalımda ağırlıklı olarak Konya tarihinde yaşanmış unutulmaz olayları yaşayanların dilinden aktarmaya çalışıyorum. Konyaspor’un ‘Tavuklu maç’ mevzuu da uzun süredir gündemimdeydi. Yaşanan hadiseyi ilk olarak gazeteciliğe başladığım yıllarda duymuş ve ilginç bularak gülüp geçmiştim. Kanalımda videolar çekmeye başlayınca bu konunun mutlaka çekilmesi gerektiğini düşünerek çalışmalara başladım” dedi.

İLGİNÇ VERİLER VAR

Tavuklu maç belgeselinin yapımı için öncelikle yazılı kaynaklara başvurduğunu aktaran Şen, şöyle konuştu: “Konya İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan gazete arşivlerinden 24 Mayıs 1987’de oynanan Konyaspor Tarsus İdman Yurdu maçının öncesi ve sonrasını araştırdım. Pek çok kaynağı inceleyerek farklı bilgiler arasında karşılaştırma yaptım. Günlerce süren araştırmalar sonucunda pek çok ilginç veri elde ettim. Ardından olayı yaşamış kişileri araştırdım. Yaşanan olayın baş aktörlerinden diyebileceğimiz Maykıl İsmali lakaplı, dönemin Nalçacılılar Taraftar Başkanı İsmail Altınışık ve bir taraftar olarak Yazar Muharrem Balatekin’den konu ile ilgili anılarını dinledim. Kütüphane kayıtları ile birlikte 2 saatten uzun video kaydı oldu.”

DEĞERLERİMİZİ EKRANA AKTARACAĞIM

Belgeselin yapım sürecinin uzun sürdüğünü kaydeden Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işi hobi olarak yaptığım için, kurgu montaj işlerini asıl işimden arta kalan vakitlerde yapabiliyorum. Araştırmalar bittikten sonra videonun ortaya çıkması bir buçuk ayı buldu. İnsanlar çok uzun videoları izlemiyor. İki saatten uzun süren kayıtları önemli yerlerini seçerek 30 dakikaya düşürdüm. Anlatımlarda ilgili yerlerde gazete kupürlerini de ilave ettim. 2 bölüm olarak yaptığım belgesel, ilk bölümü ile büyük ilgi gördü. İnsanlarımız ‘Ben de o maçtaydım, maziye götürdünüz’ diyerek teşekkür ediyor. Daha önce 1971 kışını anlattığımız bir video daha hazırlamıştım. O belgesel de çok beğenildi. Konya tarihinde, yaşadığımız kültürde sanal ortama aktaramadığımız pek çok değer var. Görülmesi gereken insan hikayeleri var. Bunları Youtube kanalımda ekrana aktarmayı amaçlıyorum.”

FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri