Konyaspor’un Süper Lig’e yeniden çıkacağına inancım tam

Konyasporu iftar yemeğinde ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geride kalan 3 haftalık performansı göz önüne aldığında yeşil-beyazlı ekibin süper lige çıkacağına olan inancının arttığını belirterek, sezon sonunda bu hedefe ulaşmanın mutlu

Yemek sonrası bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Açıkça söylemek gerekirse Konyaspor konusunda bu sene endişelerim vardı. Ama geride kalan 3 haftalık performansa baktığımda, yönetimde, teknik heyette ve oyunculardaki birlikteliğe-inanmışlığı gördükten sonra bu endişelerimin ortadan kaybolduğunu söyleyebilirim. Konyaspor asıl yeri olan Turkcell Süper Lig’e sezon sonunda dönüş yapacaktır. Bu konuda inancım tam” dedi.

Geçen sezon yaşanan hatalar nedeniyle yalnızca Konyaspor’un değil Konya’nın da küme düştüğünü ifade eden Akyürek, “Bu durumu kısaca bir yıkım olarak özetleyebiliriz. Bu yıkımı sadece Konyaspor değil, tüm Konya şehri yaşadı. Yönetimsel anlamda yapılan hatalar sonucu Konyaspor, adını bile bazen telaffuz etmekte zorlandığımız bir lige düştü. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yönetimin oluşması aşamasında bu işin işine direkt olarak girmemizin doğru olmayacağı görüşündeydik. Ama yaşanan gelişmeler Konyaspor konusunda kayıtsız kalamayacağımızı ortaya koydu. Belediyelerin spora ve spor kulüplerine direkt müdahale etmesi diye bir durum söz konusu değil. Biz her zaman Konya’mızın dışa açılan önemli vitrinlerinden biri olan Konyaspor konusunda hassasız ve bu konudaki hassasiyetimizi de bugüne kadar üzerimize düşeni yerine getirerek gösterdik. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Spor kulüplerinde kurumsallaşmanın büyük önem taşıdığını da sözlerine ekleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kurumsal anlamda bir kimliğe kavuşan kulüplerin kendilerini başarılı bir şekilde idare ettiklerini görüyoruz. Bunun yanı sıra alt yapı ve tesisleşme anlamında da önemli adımlar atıyorlar. Fakat Konyaspor’da bu bir türlü başarılamadı. Tabiki bunda istikrarın yaşanmaması en önemli etken. Ama artık bir yerlerden kurumsallaşma, tesisleşme ve alt yapıya ilgi için adım atılarak başlanılması gerekiyor. Göreve gelen yönetimlerin artık bu konuda ciddi adımlar atmalarını bekliyoruz” şeklinde görüş belirtti.

KARAPINAR:DESTEKSİZ OLMAZ

Son derece uyum içerisinde çalışan bir yönetimle görevi sürdürdüklerini söyleyen Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar ise yaptığı konuşmada, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ve yanımızda olduğunu bilmek inanın bizlere artık bir moral motivasyon veriyor. Sayın Başkanımızında ifade ettiği gibi Konyaspor, hak etmediği ve kendisine son derece yabancı bir ligde mücadele veriyor. El-ele vererek bu takımı 2010 Mayıs ayında gerçek yeri TSL’e taşıyacağız. Bu konuda yönetimimize, teknik heyetimize ve oyuncularımıza güveniyoruz. Konyalılardan da başarılı olan takımlarına karşı sorumluluklarını yerlerine getirmelerini bekliyoruz. Burada sizlerin huzurunuzda her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ÖZKARA: ŞEHİR SAHİPLENMELİ

Konyaspor teknik direktörümüz Hüsnü Özkara’da, Konyaspor’da göreve başlarken şehrin beklentilerini yakından bildiğini ifade ederek. “Bize inanan insan topluluğunun sayısının çok fazla olması, kendilerinin göstermiş oldukları ilgi takımımızın sorumluluğunu bir kat daha arttırıyor. Ama bu kadro bu sorumluluğun altından kalkacak karaktere ve inanca sahip. Bizlere vermiş olduğunuz destekten ve duyulan güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu destek ve güvenin karşılığını sezon sonunda şampiyon olup Turkcell Süper Lig’e çıkarak sizlere ve tüm Konya şehrine vereceğiz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri