Konyaspor’un rakibi Vaduz oldu 

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3. eleme turuna yükselen takımlar belli olduTurnuvanın 2. eleme turuna katılan Medipol Başakşehir ile Arabam.com Konyaspor tur atladı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3. eleme turuna yükselen takımlar belli oldu
Turnuvanın 2. eleme turuna katılan Medipol Başakşehir ile Arabam.com Konyaspor tur atladı.
Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonunda 2. eleme turunun rövanş aşaması da tamamlandı.
İlk maçında 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, konuk olduğu İsrail temsilcisi Maccabi Netanya'yı 1-0'la geçerek 3. eleme turuna çıktı ve İzlanda ekibi Breidablik ile eşleşti.
İlk karşılaşmayı 3-0 kazanan Arabam.com Konyaspor ise konuk ettiği Belarus temsilcisi BATE Borisov'u bu kez 2-0'la geçerek üst turda Lihtenştayn temsilcisi Vaduz'un rakibi oldu.

Eşleşmede ilk maç 4 Ağustos Perşembe günü Liechtenstein'da oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 11 Ağustos'ta MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak.
Türk takımlarının yanı sıra Rakow, Fehervar, Paide, Kisvarda, KuPS, Molde, Hibernians, Lech, Gzira, APOEL, Neftçi, CSKA Sofya, Sepsi, Lillestrom, Slavia Prag, Spartak Trnava, Viborg, Riga, Djurgarden, Viking, FCSB, Maccabi Tel Aviv, Universitatea Craiova, Levski, Rapid Wien, Hamrun, Hapoel Beer-Sheva, Young Boys, St. Patrick's, Brondby, Sligo, Vaduz, Antwerp, Petrocub, Cukaricki, Şkendiya, Kyzylzhar, Breidablik, AZ Alkmaar, B36, Zrinjski Mostar, Dunajska Streda, Basel ve Vitoria tur atlayan diğer takımlar oldu.

KONYASPOR’UN RAKİBİ VADUZ’U TANIYALIM

İsviçre Challenge Ligi'nde mücadele eden Vaduz takımı, geride kalan sezonda 36 haftada topladığı 60 puanla ligi 4.sırada tamamladı ve Konferans Ligine ekatılım hakkı elde etti. Kırmızı-beyazlı takım, 2022-2023 sezonunda ilk hafta maçında deplasmanda Aarau takımı ile 1-1 berabere kaldı. İsivçre ekibi, maçlarını 6 bin 441 kişi kapasiteli Rheinpark Stadion Stadı'nda oynuyor.

Vaduz kulübü, İsviçre Ligini geçen sezon 60 puanla 4. Sırada tamamlarken, bu sezon ilk haftayı beraberlikle tamamlaldı ve averajla 6.sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlı takımın kadrosundaki en pahalı oyuncu 450 bin Euro piyasa değeri ile İsviçreli orta saha oyuncusu Dario Ulrich . 24 yaşındaki genç oyuncu geride kalan sezonda SC Kriens takımından transfer edilmişti. İsviçre ekibinin toplam takım değeri ise 5.50 milyon Euro olarak dikkat çekiyor.

Ocak 2022'de takımın başına geçen Mangiarratti, gösterdiği başarılı performansla alkış topluyor. İsviçre ekibi ile 22 maça çıkan 43 yaşındaki teknik direktör, 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak maç başına 1.68 puan ortalaması yakalamış durumda. Alessandro Mangiarratti, genellikle takımını3'lü savunma ile oynatıyor. UEFA-Pro lisans'ına sahip olan genç teknik adam, genellikle takımın] 3-1-4-2 taktiği ile sahaya sürüyor. 43 yaşındaki antrenörün Vaduz ile 2023 yılında dek sözleşmesi bulunuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri