Konyaspor’un rakibi FK BATE Borisov’u tanıyalım 

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılma adına  ön eleme oynayacak Konyaspor’un  rakibi İsviçre'de   gerçekleşen kura sonucunda Belarus'tan Bate Borisov oldu

FK BATE Borisov Vışeyşaya Liha'da mücadele eden ve bu ligi son yıllarda domine eden futbol kulübüdür. Borisov kentinin takımıdır; 1973'te kurulmuştur. BATE, Borisov Automobile and Tractor Electronics (Borisov Otomobil ve Traktör Elektroniği) kısaltmasıdır. Ekip 1973'te kuruldu ve 1984'te dağılmadan önce Belarus SSC ligini üç kez (1974, 1976 ve 1979) kazanmayı başardı. Kulüp 1996'da yeniden kuruldu. BATE o tarihten bu yana Vışeyşaya Liha kupasını on bir kez müzesine götürdü ve UEFA organizasyonlarında yarıştı.

Maçlarını 2014'te açılan Borisov Arena'da oynamaktadır. 2008-09 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda 2. ön elemede Belçika'nın en büyük kulüplerinden Anderlecht'i eleyerek büyük bir sürpriz yapmıştır. Sonrasında ise 3. ön elemede Bulgaristan'ın en büyük kulüplerinden Levski Sofya'yı ilk maçta 1-0 yenmiş, ikinci maçtada 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılarak sürprizlerine devam etmiştir, ardından 2011-12 UEFA Şampiyonlar Ligi yılında Play-Off turunda Avusturya'nın Sturm Graz takımını eleyerek gruplara kalmış ve grubunu son sırada tamamlayarak elenmiştir. Son olarak 2012-2013 sezonunda da gruplara kalma başarısı göstermiştir. İlk maçında Lille'i deplasmanda 3-1, ikinci maçında Alman devi Bayern Münih'i evinde 3-1 yenerek herkesi şaşırtmış fakat kalan maçlarında puan alamayarak grubu 3. sırada tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmiştir. 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin 2. tur rakibi olmuştur. İlk maçta evinde 0-0 berabere kalmış, deplasmanda ise penaltıdan yediği golle 1-0 yenilerek kupadan elenmiştir.Son olarak 2014-2015 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Play Off turunda Slovan Bratislava'yı 1-1 ve 3-0'lık skorlarla eleyerek gruplara kalmıştır.
GEÇTİĞİMİZ SEZON ELENDİ 
Son olarak geçtiğimiz sezon  Konfenrans Ligi ön elemlerine katılan Belarus temsilcisi Gürcistan Temsilcisi Dinamo Batumi ile karşılaştı. İkinci tur ilk maçını deplasmanda oynayan Borisov bu maçı 1-0 kazanırken evindeki maçı ise 4-1 kaybederek Konferans Ligi’ne veda etti.
Bate Borisov  bu sezon şuana kadar 9 maça çıkarken bu maçlarda 7 galibiyet 2 beraberlik aldı. 
OYUN SİSTEMİ 4-3-3
4-3-3 oyun sistemi ile oynayan Belarus ekibinin başında  Aleksandr Mikhailov bulunuyor.  Bate Borisov’un şuana kadar öne çıkan futbolcuları ise 4 gol  3asist ile oynayan ön libero Willum Thór Willumsson ve 3 gollü orta saha oyuncusu Stanislav Dragun ile sol bek Aleksander Filipovic olurken  Sol kanatta forma giyen  Vladislav Malkevich ise 5 asist ve 1 gollük katkısı ile takımın en formda oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri