Konyaspor’un ilginç istatistikleri

Bu sezon Süper Ligde mücadele etmeye başlayan Torku Konyaspor’da oynadığı 6 maç sonunda ilginç istatistikler oluştu. Takımda en başarılı oyuncu olarak Ali Turan göze çarpıyor

Torku Konyaspor’un Süper ligde oynadığı 6 maç sonunda ilginç istatistikler ortaya çıktı. Yeşil-beyazlı ekip yenik durumdayken daha fazla topla oynayarak daha fazla şut çekiyor. Konyaspor öne geçtiği anda iste bu olay tam tersine dönüyor

KARTAL SKORA OYNUYOR

Torku Konyaspor'un istatistikleri incelendiğinde ortaya ilginç tablolar çıkıyor. Kartal Süper Lig'de oynadığı 6 maçta 2 galibiyet 4 mağlubiyet alırken 5 gol atıp 10 gol yedi. Yeşil-beyazlıların bu maçlarda en çok dikkat çeken istatistiği geriye düştüğünde oyuna hükmederken öne geçtiğinde ise kontrolü rakibine veriyor olması. Kartal'ın oynadığı 6 maçta topla oynama yüzdesinin ortalaması yüzde 50.94 olarak kayıtlara geçti. Torku Konyaspor geriye düştüğü dakikalarda bu oran yüzde 55.79'a çıkıyor. Ancak Konyaspor gol bulup öne geçtiğinde ise skoru koruma refleksi ile kontrollü bir oyun tercih ediyor. Kartal'ın maçta öndeyken topla oynama yüzdesi yüzde 43.93'e kadar düşüyor. Torku Konyaspor için aynı durum attığı şutlarda da geçerli. Bu güne kadar oynadığı 6 maçta toplam 87 şut atan Kartal bunların 43'ünü yenik durumdayken attı. Maçlar berabere devam ederken rakip kaleye 26 şut atan Konyaspor öne geçtiğinde ise sadece 18 şut atarak kontrollü oyunu tercih etti.

TÜTÜNEKER'İN 4 PRENSİ

Torku Konyspor'un ligde oynadığı 6 maçta toplam 21 farklı oyuncu forma giydi. Oynanan 6 maçta da 90 dakika forma giyen 4 oyuncu bulunuyor. 540 dakika süre alan Erdal Kılıçaslan, Elvis Kokolovic, Ali Turan ve Charles İtandje bütün maçlarda 90 dakika forma giyerek teknik direktör Uğur Tütüneker'in en güvendiği isimler oldu. Bu isimleri 528 dakika ile Ali Çamdalı ve 522 dakika ile Selim Ay takip ediyor. Torku Konyaspor'da 6 maçta forma giyen 21 oyuncu arasında en az süre alana ise 24 dakika ile Hasan Kabze olarak dikkat çekiyor.

MAŞALLAH ALİ TURAN

Torku Konyaspor'un deneyimli oyuncusu Ali Turan performansı ile parmak ısırtıyor. 30 yaşında olmasına rağmen takımın en çok mücadele eden oyuncularından biri olan Ali Turan istatistikleri ile de bu durumu doğruluyor. Hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda bütün kulvarlarda ilk üçte yer alan tecrübeli futbolcu enerjisi ile göz dolduruyor. Bu sezon 6 maçta 540 dakika oyunda kalan Erdal takımın en çok süre alan 4 oyuncusundan birisi. 400 topla oynama ile takımın en fazla topla oynama sayısına sahip oyuncu olan Ali Turan 33 gol girişimi ile de bu alanda bir defans oyuncusu olmasına rağmen başı çeken futbolculardan birisi. Hücum bölgesine top taşımada da 64 taşıma ile zirvede bulunan Ali Turan ceza alanına gönderilen topta Erdal'ın arkasından ikinci sırada bulunuyor. Ali Turan ofansa yaptığı katkının yanında defanstaki görevini aksatmıyor. Ali Turan 120 atak karşılama ile bu alanda da öne çıkarken 44 rakip atağı durdurma ile de başı çekiyor. Ayrıca toplam değerlendirmede 289 olumlu etki ile takımın en faydalı oyuncusu konumunda. Ali Turan'ı 265 olumlu hareket ile Ali Çamdalı ve 261 ile Erdal takip ediyor.

EN FAZLA TOPLA OYNAYAN ALİ TURAN

Torku Konyaspor'da topla buluşma sayıları incelendiğinde 400 topla oynama ile Ali Turan en çok topla oynayan oyuncu olarak göze çarpıyor. Ali Turan'ı 342 topla oynama ile Ali Çamdalı, 334 topla oynama ile de Selim Ay takip ediyor. Bu üç ismin arkasından da 318 topla oynama sayısı ile Erdal Kılıçaslan geliyor

TOP KARŞILAMADA KOKALOVİC

Hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansla kafalarda soru işareti oluşturan Elvis Kokalovic ligde ortaya koyduğu oyun ile takdir topluyor. Selim Ay ile birlikte defansın ortasında görev alan Kokalovic haftalar ilerledikçe daha çok güven veriyor. Hırvat futbolcu şu ana kadar oynadığı 6 maçta rakip ataktayken takımının en çok top karşılayan oyuncusu konumunda bulunuyor. 25 yaşındaki tecrübeli futbolcu 146 atak karşılama sayısı ile istikrarlı bir görüntü çiziyor. Kokalovic'i 121 top karşılama ile Selim Ay ve 120 top karşılama ile Ali Turan takip ediyor.

ERDAL GOLÜ YOKLUYOR

Geçen sezon attığı ve attırdığı gollerle Torku Konyaspor'un Süper Lig'e çıkmasında önemli rol üstlenen Erdal Kılıçaslan geride kalan 6 maçta en çok gol pozisyonuna giren oyuncu olarak başı çekiyor. Bütün maçlarda 90 dakika oynayan Erdal 54 kez gol girişiminde yer alarak bu alanda takım arkadaşlarına fark atmış durumda. Erdal Kılıçaslan'ı 35 gol girişiminde bulunma ile Ali Çamdalı takip ederken Bu iki ismin arkasından bir defans oyuncusu olmasına rağmen soldan bindirmeleriyle göz dolduran Ali Turan 33 gol girişimi ile bulunuyor.

NDOUASEL'DEN BİR ACAYİP İSTATİSTİK

Fenerbançe maçı öncesi bebeğini kaybeden ve sezon başındaki ilk 3 maçta forma giyemeyen Ezechial Ndouasel son oynanan 3 maçta 215 dakika forma giymesine rağmen takımın en çok faul yapan oyuncusu konumunda. Oynadığı 3 maçta toplam 18 kez faul yapan Ndouasel'in takipçileri 6 maçta da 90 dakika forma giyen oyuncular. 16 faul yapan Ali Turan ve 10 kez faul yapan Erdal Kılıçaslan Ndouasel'in takipçisi konumunda. Ancak bu iki oyuncunun oynanan 6 maçın hepsinde 90 dakika oynamasına rağmen Ndouasel'in sadece 215 dakikada bu isimleri geçmiş olması dikkat çekiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri