Konyaspor’un en istikrarlısı Guilherme Sitya oldu

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunda Konyaspor’da en golcü isim Sokol Cikalleshi olurken en istikrarlı oyuncu ise yine Guilherme Sitya oldu

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 41 puanla 16. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlılar, sezon boyunca 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı. Takım, rakip filelere 40 gol gönderirken, kendi kalesinde 53 gol gördü.
SOKOL CİKALLESHİ EN GOLCÜ OYUNCU OLDU
Konyaspor'da üç sezondur forma giyen ve takım tarihinin en golcü yabancı futbolcusu olan Sokol Cikalleshi, bu sezon 12 gol atarak takımın en golcü oyuncusu oldu. Louka Prip ise 6 golle Cikalleshi'yi takip etti.
GUİLHERME YİNE SEZONA DAMGA VURDU
Sezonda en çok süre alan oyuncu Guilherme oldu. 37 maçta toplam 3 bin 267 dakika sahada kalan Guilherme'yi, takım kaptanı Soner Dikmen 37 maçta 3 bin 219 dakika ile takip etti. Uğurcan Yazğılı ise 35 maçta 2 bin 690 dakika oynadı.
Sol bek pozisyonunda oynayan ve takımın en çok asist yapan oyuncusu olan Guilherme, 5 gol ve 7 asist ile sezonu tamamladı.
SEZON BOYUNCA 3 KALECİ GÖREV YAPTI
Sezon başında kaleyi Paul Bernardoni devraldı. 17 maçta 29 gol yiyen Bernardoni'nin ardından 7 maçta Deniz Ertaş görev aldı. Ara transfer döneminde Jakub Slowik ile sözleşme imzalayan Konyaspor, Slowik ile 14 maça çıktı.
İKİ FUTBOLCU 31 DAKİKA FORMA GİYDİ
Ara transfer döneminde takıma katılan Anderson Niangbo, sadece 1 maçta 9 dakika süre aldı. Diğer bir ara transfer Emmanuel Boateng ise 2 maçta 22 dakika sahada kaldı. Niko Rak ise 4 maçta toplam 38 dakika forma giydi.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri