Konyaspor’un en büyük problemi belli oldu!

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, yeşil-beyazlı kulübün yaklaşık 165 milyon lira vergi borcu olduğunu söyledi. Korkmaz: Bu borç. Bizim kulübümüzün en acil işi, vergi borcunun ödenmesi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Transfer dönemi, kulübün borçları ve federasyon seçimleriyle ilgili konuşan Korkmaz, sağ kanat mevkisine bir transfer yapacaklarını açıkladı. Kulübün vergi borcunu dile getiren Korkmaz, “Kulübün yaklaşık 165 milyon lira vergi borcu var ve yüzde 54 faizle her gün çalışıyor bu borç. Bizim kulübümüzün en acil işi, vergi borcunun ödenmesi. Spor Toto da uzun zamandır alamadığımız bir 15 milyon paramız vardı. 'Vergi borcu yoktur' yazısı veremiyoruz diye alamıyorduk. Çok uzun uğraşlar sonucu o 15 milyon lirayı vergi borcumuzdan mahsup ettirdik. Bu borcu ödemeyince her gün 200 küsür bin lira yükseliyor. Elimize bir toplu para gelmiyor. Dışarıdan bir kaynak bulup bu vergi borcunu ödememiz gerekiyor. Yapılandırılmış borcun haricindeki vergiden bahsediyorum. Yapılandırılmış borcu ödemeye devam ediyoruz. Biz devraldığımızda bir borç vardı, belli bir zaman ödedik; ama son 3-4 ay ekonomik sıkıntılardan dolayı biz de ödeyemedik o vergiyi. Haliyle her gün bu borca faiz işliyor. Ayda 5 milyonun üstünde bu vergi borcunun faizi var. Resmi kurumlarla anlaşma yapıyoruz, hepsi vergi borcu yoktur yazısı istiyor. Defterdarın önüne gidiyoruz buna bir çözüm yolu bulabilir miyiz, diye. Sağ olsun milletvekillerimiz, bakanlık nezdinde uğraşıyorlar. 36 ay yapılandırın biz ödeyelim, diyoruz. Faizsiz yapılandırma taleplerimiz var. Faizi silemiyorsanız da, yapılandırma sürecinden sonra faiz çalışmasın diyoruz” diye konuştu.

BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Kombine satışları hakkında bilgi veren Ömer Korkmaz şuana kadar beklentinin çok altında bir satışın olduğunu söyledi. Korkmaz: Şu ana kadar 6 bin 500 kombine bilet satıldı. Ancak beklentilerimizin çok altındayız. Ben Galatasaray maçından önce bu sürecin hızlanacağını düşünüyorum. Çünkü Galatasaray maçı bilet fiyatları kombine bilet fiyatlarına yakın çıkacak.” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR YAPILANMA İÇERİSİNDEYİZ

Konyaspor Kulüp 2. başkanı Adem Bulut yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini ve başarılı olmak istediklerini söyledi. Sözleşmesi biten oyuncularla yolların ayrılmasının ardından transfer yasağını kaldırdıklarını dile getiren Bulut, "Transfer yasağını kaldıramamış olsaydık, bugün bu konuları rahat bir şekilde konuşamazdık. En kısa sürede bu süreci çözdük. Kulüp adına aslında yeni bir yapılanma içerisine girdik. İnşallah bu noktada başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

MEDAŞ VE LOCA AÇIKLAMASI

sponsorluk konsunda MEDAŞ ile görüşmelerinh devam ettiğini söyleyen Adem Bulut henüz somut bir sonuca ulaşılmadığını ifade etti.
Konyaspor ikinhci Başkanı Adem Bulut loca satışları ile ilgili olarak ise “ Batı localarının tamamı satıldı. Doğuda ise 2-3 tane locamız kaldı onu da sezon başlayana kadar satarız diye düşünüyıorum” ifadelerini kullandı.
FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri