Konyaspor’un borcunu Konya’daki odalar ödesin

Konyaspor'un borcunu 3-5 iş insanının ödeyemeyeceğini söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “KSO, KTO, KTB ve KONESOB bir araya gelip, Konya’dan, Konyalıdan topladıkları paralarla bu borcu kapatmalı” dedi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konyaspor'daki gidişat ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saydam, “Konyaspor sorulunca, sorun şu; Fatih Özgökçen Bey’i yakinen tanımam. Ziyaretlerimiz dolayısıyla tanıştığımız; gördüğüm kadarıyla hiçbir kibri olmayan, mütevazı, gerçekten beyefendi birisi. Bu sebeple uzaktan da sevdiğim ve takdir ettiğim birisi. Allah selamet versin. Allah kolaylık versin. İşi zor” dedi.

KONYASPOR BU ŞEHRİN MESELESİ

Sporun özellikle de futbolun büyük paraların döndüğü bir mecra olduğunu söyleyen Başkan Saydam, “Bu sebeple başkan kendisinin gerektiği zaman takımı finanse edebilecek bir gücü olması gerekir. Belki yönetiminin vardır. Ancak başkanın yoksa o da bir yere kadar. Başkanın elini taşın altına koymadığı yerde yönetiminden de gerekli desteği alamaz” şeklinde konuştu. “Bu yönetim gelmeden önce borcun 300 milyon lira civarında olduğu söyleniyordu” diyen Saydam, şunları kaydetti: “Hatta o zaman ben bu borcu neden ve nasıl yaptıklarını sorguladığım zaman sporla direkt ilgilenen çevrelerden bu borcun önemli bir para olmadığını kısa sürede bulunur demişlerdi. Ancak şimdi borç 600 milyon lira olmuş. Yani önceki borç ödenemediği gibi üzerine bir 300 milyon daha eklenmiş. Burada problem nedir araştırılması gerekir. Kolay değil. Ancak atalarımızın güzel bir sözü var. 'Dökme suyla değirmen dönmez' diye. Onun için dönmüyor bu şekilde. Bundan sonra da dönmeyecektir. Bu mesele şehrin meselesi ve mutlaka çözüme kavuşturulması gerekir. Binlerce taraftarımız büyük bir umutla takımımızın iyi yerlerde olmasını arzu ediyor. Bu kadar borç olmasına karşılık sanırım transfer filan da yapılmadı, yapılamadı.”

SAADET MODELİNİ ÖNERDİ

Öncelikle her alanda olduğu gibi şehrin takımının da yerli ve milli olması gerektiğinin altını çizen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Top koşturan sporcularımızın kesinlikle büyük bir oranda bu şehrin çocukları olması gerekir. Altyapıya çok önem verilmeli, mahallî takımlara destek verilmelidir. Kıyıda köşede imkân bekleyen Konya’mızın kendi çocukları mevcuttur. Gerektiği zaman para pul hiçbir menfaat gözetmeksizin paramızın olmadığı zamanlarda bile koşturup şehrimizin kazanması için elinden geleni yapması gerekir. Saadet modeli uygulanması gerekir. Buna en güzel örnek biziz. Yani Saadet Partisi. Yıllardır birçok seçimde bir makam, mevki elde edemesek bile bir şeye inanmışız. Hiçbir menfaat gözetmeksizin, hiçbir devlet desteği almaksızın tamamen kendi imkânlarımızla, yetiştirdiğimiz gençlerle davamızı, siyasetimizi devam ettirerek ülkemiz, milletimiz için koşuşturmaya devam ediyoruz. Bunu hiçbir yerde göremezsiniz. Bu bir örnektir. Bunun uygulaması gerekir. Başında söylediğim gibi dökme suyla değirmen dönmez. Sürekli para bulmak da çözüm değil. Sınırı da yok. Ama ilk aşamadaki para sorunu da tamamen çözülmeli. Yeni oluşacak yönetime borçsuz, sorunsuz teslim edilmelidir. Sonrasında yine borç oluşacak olursa hesabı sorulmalıdır. Bu borç nasıl çözülmeli? Benim önerim, takım şehrin takımı”

ÇÖZÜM BELLİ, TAKIM SİYASETİN OYUNCAĞI OLMASIN

Kulübün şehri temsil ettiğini dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Takım adımızı duyuruyor. Galibiyet hepimizi sevindirirken, mağlubiyet hepimizi üzüyor. Bu sebeple bu iş 3-5 iş insanı ile çözülecek bir şey değil. Hep birlikte çözmemiz gerekir. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Esnaf Sanatkarlar Birliği Konya’dan, Konyalıdan topladıkları paralarla yani bu borcu aralarında toplayarak kapatmalı ve sonrasında da yönetimlerinden temsilci göndererek yönetimi oluşturmalıdır. Bu yönetim de başkanını seçsin. Bu şekilde hepimizin takıma hem katkısı olacak hem de takıma daha iyi sahip çıkılacaktır. Hem de takım belli bir zümrenin, siyasetin oyuncağı olmasın. Bu borç, forma satmayla, kombine almayla olacak kapanacak bir durum değildir. Sonrasında ise dediğim gibi bir taraftan da altyapıya önem verilip şehrin çocukları, şehrine sahip çıkmalıdır. Para çözmez. İnançla, şuurla çözülür bu iş” görüşünü savundu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri