'Konyaspor'un borcu 600 milyon lira'

Tümosan Konyaspor'un Erzurum'da gerçekleştirdiği kampta takımın çalışmalarını yerinde izleyen kulüp başkanı Fatih Özgökçen, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özgökçen, “Borç miktarı yaklaşık 600 milyon lira.

Bu borcun 330'u yapılandırılmış ve 4 yıl içinde ödenecek rakam” dedi Yeşil-beyazlıların Alanyaspor ile oynadığı hazırlık maçını yerinde takip eden ve teknik heyetten bilgi alan Tümosan Konyaspor kulüp başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor'un borcu hakkında konuştu. Fatih Özgökçen, kulüp borcunun sosyal medyada konuşulduğu kadar olmadığını ve ortaya atılan miktarların asılsız olduğunu söyledi. Özgökçen, “Konyaspor'da borç miktarı yaklaşık 600 milyon lira. Bu borcun 330'u yapılandırılmış borç ve 4 yıl içinde ödenecek. Genel kurulda anlaşılabilir bir tablo ile ekonomik tablo açıklanacak” şeklinde konuştu.

UEFA'DAN GELEN CEZA ÖNCEKİ YILLARDA DEVAM EDEN DAVADAN KAYNAKLI

“Transfer tahtası Zuta'ya olan borçtan ötürü kapalı ancak rakam düşük ve açılacak” diyen Özgökçen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1922 Konyaspor'un elden çıkarılması düşünülüyor. Basketbol takımı da aynı şekilde. Basketbol için katılım payı yatırıldı. Bu noktada görüşülen yerler var. Kulüpte çok ciddi tasarruf dönemine girildi. Konyaspor Kulübünün idari bölümlerinin Kayacık'a taşınmasıyla aylık 800 bin TL tasarrufa gidildi. Konyaspor'dan kombine kartlar cuma günü satışa sunulacak. Kale arkaları 1000 TL olacak. Localardan ise sadece iki tane kaldı. Konyaspor, ünlü bir inşaat şirketi ile stadyum sponsorluğu için sıcak temas halinde. Beklenti 50 milyon TL. Ayrıca MEDAŞ ve farklı firmalar ile de görüşme var. Konyaspor'da Sokol Cikalleshi'nin birinci forvet olması düşünülüyor. Ayrıca nispeten maliyeti düşük yabancı bir golcü alınacak. Yerli forvet konusunda da şartlar oluşursa hamle yapılacak. Konyaspor'un Adil Demirbağ'dan bonservis beklentisi 25 milyon liraydı. Rizespor bu parayı veremeyeceğini belirtti. Şu an Adil'in ayrılık durumu yok. Konyaspor, geçen yıl denk bütçe yapmayı başardı. Bu yıl enflasyon ve kur artışından ötürü maliyet artışı oldu. UEFA'dan gelen ceza önceki yıllarda devam eden bir davadan kaynaklandı. Yayın gelirleri ve diğer federasyon gelirlerinde çok ciddi düşüşler yaşandı.”

SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri