Konyaspor’un başı 'Dev'lerle belada

Tümosan Konyaspor uzun zamandır santrafor transferinde istediği sonucu alamıyor. Yeşil-beyazlı ekip bu sezonda da gol bölgesine yaptığı transferlerden verim alamadı.

Tümosan Konyaspor uzun zamandır santrafor transferinde istediği sonucu alamıyor. Yeşil-beyazlı ekip bu sezonda da gol bölgesine yaptığı transferlerden verim alamadı. Konyaspor’a sezon başında Paok’tan Nelson Oliviera’yı transfer etmiş futbolcu ligde 15 maça çıkmıştı. Oliviera gol katkısı yapamazken sadece tek asist yaptı.
Oyuncu ile devre arasında yollar ayrıldı. Olivera’nın yerine Bouliy Junior Sambou’yu bonservis bedeli ödeyerek transfer etti. Futbolcu beklentilerin çok altında kaldı. İki yıl daha sözleşmesi bulunan Senegalli forvet Sambou, geçtiğimiz sezonda gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

UCHE İKPEAZU'YU HATIRLATTI

Junior Sambou’nun performansı ve vücut yapısı daha önce yolu Konyaspor’dan geçen Uche İkpeazu’yu hatırlattı. Fatih Özgökçen’in başkanlığı zamanında Middlesbrough'dan 27 yaşındaki Uganda asıllı İngiliz golcü Uche Ikpeazu'yu transfer etmişti. Transferine 600 bin euro ödenen futbolcu Konyaspor’da
Süper Lig’de 15, Türkiye Kupası’nda ise 2 maça çıktı. Genel toplamda 343 dakika sahada kalan Ugandalı futbolcu, Konyaspor’a 1 asistlik katkı sağlamıştı. Konyaspor İkpeazu ile sözleşmesini fesih edilmiş ve oyuncu ile FİFA’lık olmuştu. Sambou’nun fiziki yapısı ve performansı da İkpeazu’ya benzetiliyor. Oyuncunun sonunun da İkpeazu gibi olması tahmin ediliyor. Konyaspor İki yıl daha sözleşmesi bulunan Senegalli forvet Sambou ile yollarını ayırmayı planlıyor

BU KONUYA BİR ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz oyuncu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sezon boyunca gol yollarında sıkıntı çektik. İstanbulspor'dan sonra en az gol atan takım olduk. Sambou'nun kötü bir oyuncu olduğunu söylemiyorum; ancak tam olarak planlarımıza uyan bir isim de değildi. Kulübün zararını düşünerek, niyetimiz doğrultusunda bir çözüm bulabiliriz. Sezon başından beri forvetlerimizi ceza sahasında topla buluşturmakta zorlandık. Samsunspor maçında ceza sahasında topla buluşma sayımız artınca sonuç da aldık. Aslında devre arasında ligi tanıyan bir oyuncu transfer etmek istiyorduk. Bu uğurda normalde yapmayacağım şeyleri yaptım. Anlaşmaya yakın olduğumuz oyuncular vardı ama sonuçlanmadı. Sambou'yu transfer ettik fakat beklediğimiz performansı gösteremedi. Forvet transferinde başarısız olduğumuzu söyleyebilirim, ancak diğer transferlerin takıma pozitif etkileri oldu"

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri