Konyaspor’un altın çocukları

Torku Konyaspor’un son yıllardaki en büyük kazanımları olan gençleri transfermerkezi.com editörü Hüseyin Karabacak yazdı. Karabacak gençlere şans verilmesi için transfer yasaklarının beklenmesini ise eleştirdi.

Transfermerkezi.com editörlerinden Hüseyin Karabacak, Torku Konyaspor altyapısından yetişen ve takıma ciddi katkılar sağlayan 10 ismi geçtiğimiz gün okurlarıyla paylaştı. Karabacak incelemesinde Torku Konyaspr’un altyapı noktasında ciddi bir örnek olmasına dikkat çekerken, bu türden bir kaynağın kullanılması adına transfer yasaklarının beklenmesini ise eleştirdi.

Yaşanan süreci , “2009/10 sezonunu sonunda Ziya Doğan ile Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Konyaspor, 2010/11 sezonunda yapılan yanlış hamlelerle yeniden küme düştü. Konyaspor’un düşmesinden sonra gelen transfer yasağı herkesin "Konyaspor artık bitti" düşüncesine kapılmasına neden olmuştu. Takımda tutulan birkaç tecrübeli isim ve alt yapıdan profesyonel edilen gençlerle yola devam edecek olan Konyaspor’a şehirde 2-3 bin kişi sahip çıkıyor ama onlar da Konyaspor’un hazin sonunun geleceği günü korkuyla bekliyorlardı.” sözleriyle anlatan Karabacak’ın “Konyaspor’un Altın Çocukları” olarak adlandırdığı genç yıldızlar hakkındaki görüşleri ise şu şekilde;

AHMET SABRİ FENER

1992 Konya doğumlu olan Ahmet Sabri, Konya Şekerspor alt yapısından yetişti ve geçen sezonu A. Selçukluspor’da geçirdi. Geçen sezon Selçukluspor’un as kalecisiyken sezon başında Torku Konyaspor’a transfer edildi. Şu anda takımda 3. kaleci konumunda olan Ahmet Sabri, ilerleyen yıllarda Konyaspor’un kalesini koruyabilecek bir isim.

SELİM AY

1991 Antalya doğumlu Selim, 2008 yılında Kepez Belediyespor'dan Konyaspor alt yapısına transfer edildi. Transfer yasağı geldikten sonra profesyonel yapılan Selim, son iki sezondaki performansıyla göz doldurdu. Özellikle geçen sezonki performansıyla üç büyüklerinde dikkatini çeken Selim, mücadeleci ve özgüveni yüksek bir oyuncu. Özgüveni zaman zaman hatalar yapmasına yol açsa yerinde müdahaleleriyle dikkat çekiyor.

ABDULKERİM BARDAKÇI

1994 yılında Konya'nın Meram ilçesinde dünyaya gelen Abdülkerim, 2009 yılında Konyaspor alt yapısına transfer edilen oyunculardan biriydi. 2011/12 sezonuna başlarken profesyonel yapılan Abdulkerim, transfer yasağından dolayı forma şansı bulan isimlerden. Henüz 19 yaşındaki oyuncu 20 defa PTT 1.Lig karşılaşmasına çıktı. Sol ayağını iyi kullanan oyuncu devre arasında Konyaspor’un pilot takımı Anadolu Selçukluspor’a kiralandı.

TOLGA ÜNLÜ

1989 Almanya doğumlu gurbetçi futbolcu, 2010-2011 sezonunda Konyaspor alt yapısına transfer oldu ve aynı yıl içinde profesyonel yapıldı. 2 sezonda 55 maça çıkan Tolga ofansif özelikleri daha fazla olan bir sağ bek. Tekniği ve fiziği çok iyi olan oyuncu sezon başında yedek otururken Ali Turan’ın sakatlanmasıyla formayı aldı ve bu performansıyla bir daha geri verecek gibi görünmüyor.

MUHAMMET YÜRÜKUSLU

2009 yılında profesyonel yapılan Muhammet, 2010-11 sezonunu 3.Lig takımlarından Denizli Belediyespor’da kiralık geçirdi. 45 defa PTT 1.Lig maçına çıkan sol bek oyuncusu, bu sezonun ilk devresinde forma şansı bulamadı ve devre arası Anadolu Selçukluspor’a kiralandı. 22 yaşındaki oyuncu mücadelesiyle, azmiyle herkesin takımında görmek istediği isimlerden. Maç eksiğini kapattığı takdirde kendini ispatlayabileceğini düşünüyorum.

İSHAK ÇAKMAK

Anadolu Selçukluspor’dan Konyaspor’a gelen isimlerden birisi de İshak. İshak, Anadolu Selçukluspor’da henüz 14 yaşındayken profesyonel oldu. 1992 doğumlu oyuncu ön libero mevkiinde görev yapıyor. Bu genç yaşına rağmen maç tecrübesi bir hayli fazla olan İshak, bu sezon genelde oyuna sonradan dahil oluyor. Özellikle uzaktan sert şutlarıyla tehlike yaratabilen İshak’ın negatif özelliği ise bazen yaptığı top kayıpları.

İSMAİL GÜVEN

Konyaspor’un alt yapıdan profesyonel yaptığı oyunculardan birisi de İsmail, 2012 Ocak ayında Konyaspor tarafından profesyonel yapıldı. 1994 doğumlu oyuncu orta sahada oynuyor. Konyaspor formasıyla 49 defa A2 maçına çıktı. Hem defansa hem ofansa katkı sağlamasıyla dikkat çeken oyuncunun negatif özelliği bazen topu ayağında fazla tutması.

RECEP AYDIN

1990 Çanakkale doğumlu olan genç yetenek, henüz 16 yaşında Konyaspor altyapısına transfer olmuş ve 2008 Ağustos ayında profesyonel yapılmıştı. Recep, transfer yasağının geldiği sezon kendini Konyaspor’da gösterme performansı yakaladı. Forvet arkasında oynayan Recep, topun geleceği yeri iyi sezmesi ve bitiriciliğiyle dikkatleri çekiyor. Maç tecrübesi onun diğer genç arkadaşlarına oranla biraz daha rahat oynamasına neden oluyor.

ÖMER ALİ ŞAHİNER

1992 doğumlu genç yetenek, bu jenerasyonun içinde en çok beklentiye sebep olan isimlerden birisi. 2008 yılında Konya Şekerspor’da profesyonel yapılan Ömer Ali, küçük yaşlardan beri 3 büyükler ve diğer Süper Lig takımlarının gündeminde. Bu sezon henüz beklenen performansı sergileyemeyen Ömer Ali’den, Konyaspor taraftarı hala çok umutlu. Tekniği ve hızı gayet iyi olan oyuncunun bitiriciliği biraz zayıf. Bu özelliğini de geliştirdiği takdirde A milli takımımız iyi bir sağ açık kazanabilir.

ALİ DERE

Ömer Ali gibi taraftarın çok şeyler beklediği bir diğer isim de Ali Dere. 2009 yılında profesyonel yapılan 1992 doğumlu oyuncu, çok genç yaşta formayı kaptı. 18 yaşındayken 20 defa Süper Lig maçına çıkmış bir oyuncu olan Ali, 67 kez de PTT 1.Lig karşılaşmasında görev aldı. Geçen sezon bir ameliyat geçiren oyuncu o ameliyattan sonra sıkıntılar yaşadı. Şu anda kiralık olarak Fethiyespor’da oynayan Ali Dere, burada yavaş yavaş kendini buluyor. 21 yaşındaki oyuncu takımının çoğu maçında forma şansı buldu ve teknik heyetin gözüne girmeyi başardı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri