Konyasporun alt yapısı başarılı

Koryaspor Alt Yapı Sorumlusu Mehmet Günbaş, göreve gelmelerinin ardından yaptıkları yeniliklerle alt yapıya farklı bir soluk getirdiklerini söyledi.
Günbaş, konu ile yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Konyaspor Yönetimi olarak alt yapıya büyük bir önem veriyoruz. Göreve geldikten hemen sonra sporcularımızın kaldıkları yerde fiziki bir yenilik yaptık. Sporcularımızın daha uygun şartlarda spor yapmalarını sağladık. Ayrıca gençlerimizin bedenen gelişimlerinin yanı sıra ruhen gelişimlerini sağlamak amacıyla da programlar düzenledik. Sporcularımızın sportif hayatları kadar derslerinde ve aile yaşamlarında da başarılı olmasını arzu ediyoruz. Sezon başında göreve getirdiğimiz Teknik koordinatörlüğümüz bu yıl alt yapıda teknik heyeti rahatlatmıştır. Geçtiğimiz yıl PAF takımımızdan Yusuf (Aksarayspor), Feyzullah (Afyonspor), Ahmet (Elazığspor), Yasin (İnegölspor), Murat (Adıyamanspor), Barış (Pursaklarspor)’da olmak üzere 2. ve 3.ligde başarıyla top koşturmaktadır.”
PAF Takımının, ligin 16 haftalık dönemini 20 puanla 12.sırada tamamladığını hatırlatan Günbaş; “Takımımızdan 8 oyuncumuz A takımı ile birlikte Antalya kampına katılmıştır. Ayrıca DGSL’de lider Ankaragücü’nü 3-0 ile geçen takımımız puan sıralamasında 6.sıradadır. Bu ligde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen teknik adamlar iki oyuncumuzu takibe almıştır. Ayrıca DSGL takımımızı PAF takımımıza hazırlıyoruz. Bu takımımız gelecek yıl %90’ı Konyalı çocuklar olarak PAF takımında mücadele edecek. Konyaspor B genç takımımız ligde 2.durumdadır. Akademi Lig’i diye tabir ettiğimiz 94 ve 95 doğumlu sporcuların oluşturduğu ligde de 4.sırayı yakalama başarısı gösterdik. Yine bu grupta 3 sporcumuz gelecek vadeden sporcular arasına girmiştir. Konya’da ilk defa Selçuklu Belediyespor Suni Çim Sahasını kullanmak amacıyla sözleşme imzaladık ve bu tesiste amatör takımlarla Konyaspor’umuzu birleştirdik. Bu hem Konyaspor’un hem de amatör takımlarımızın başarısı için önemli bir dayanışma olmuştur. Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiğimiz yazı ile de bu tesislerin kullanımını garanti ettik. Alt Yapı Sorumlusu olarak biz, Genel Koordinatörümüz Remzi Ay, Teknik Koordinatörümüz Servet Altun ve diğer hocalarımızla birlikte her hafta farklı takımlarımızın amatör lig müsabakalarını izliyoruz. Amatör ligde mücadele eden başarılı sporcularımızı yetiştirmek ve geleceklerine yön vermek amacındayız” dedi.
Okullardaki öğrencilerden sporu seven ve yetenekli gençleri tespit etmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğünden izin aldıklarını ve sporcu seçimi yaptıklarının ifade eden Günbaş; “Şu ana kadar 60 sporcumuza bu manada spor yapma şansı verdik. Bu konuda Karatay Lisesi ve Erbil Koru Lisesi’ni pilot okul yaptık. Spor sadece derece yapmak, madalya almak veya uluslar arası arenada boy göstermek anlamında değildir. Sporcularımızın centilmence mücadele etmesi ve spor yapan genç sayısını artırmak amacıyla yaptığımız çalışmalarla, çoğu gencimiz kötü alışkanlıklardan kurtarılmış ve sağlıklı yaşama yöneltilmiştir. Alt Yapımız bu manada önem teşkil etmektedir. Konyaspor Yönetimi olarak spor yapmak isteyen tüm gençlerimizi tesislerimize davet ediyoruz” diye konuştu. Alt Yapı Sorumlusu Mehmet Günbaş, ayrıca amatör spora ve altyapıya destek veren kulüplere de teşekkür etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri