Konyaspor'u yerliler taşıyor

Süper Lig'de geride kalan 11 haftada yabancı oyunculardan en az istifade eden Torku Konyaspor oldu.

Süper Lig'de geride kalan 11 haftada yabancı oyunculardan en az istifade eden Torku Konyaspor oldu. Kartal'ın 11 hafta sonunda attığı 12 golün 8'ini yeri oyuncular atarken, 4 golü ise yabancılardan geldi. Gekas 2, Djalma 1 ve Borek 1 attı

Torku Konyaspor yabancı oyuncularından en az verim alan takımlardan birisi. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada yabancı futbolcularının skora en çok katkı yaptığı takım lider Fenerbahçe oldu. Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın 12'sinde yabancı futbolcular, 6'sında ise Türk oyuncular daha çok gol attı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Sivasspor, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor, ve Kayserispor, yabancı futbolcuların daha çok gol attığı takımlar oldu. Elazığspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor'da ise Türk futbolcular daha çok gol kaydetti. Öte yandan Temsilcimiz Torku Konyaspor yabancı oyuncularından en az katkı alan takımlardan biri olarak dikkat çekiyor. 11 maçta 12 gol atan Torku Konyaspor'un gollerinin büyük bir bölümünü yerli oyuncular attı. 12 golün 8'i yerlilerden gelirken sadece 4 golü yabancılar attı. Konyaspor yabancı oyuncuların verdiği katkı sıralamasında Elazığspor'dan sonra en kötü takım olarak kayıtlara geçti.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Spor Toto Süperi ligin 12. haftasında, Pazartesi günü Beşiktaş ile karşılaşacak olan Toıku Konyaspor’da hazırlıklar devam ediyor. Lige verilen ara nedeniyle Pazar günü Tavşanlı Linyitspor ile özel maç yapan ve ardından bir gün dinlenen yeşil-beyazlılar, Salı günü yeniden topbaşı yaptı.. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana Ülkelerinin milli takımlarında bulunan Theofanis Gkekas ve Charles Hubert İtandje ile birlikte tedavisine devam edilen Elvis Kokalovic, Ali Turan ve Abdülkerim Bardakçı katılmadı. Antrenmanda Ergün Teber ise, takımdan ayrı olarak koşu yaptı. Çalışma gruplar halinde yarı sahada oynanan çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamladı. Torku Konyaspor’da sakatlıkları geçen İshak ve Ömer Ali takımla birlikte çalışmalarını sürdürdü. Bu futbolcumlar teknik adamlar görev vermesi halinde Beşiktaş’a karşı forma giyebilecekler. Antalyaspor maçında burnu kırılan ve ameliyat olan Ömer Ali’nin özele maske ile görev yapabileceği öğrenildi. Torku Konyaspor’da Beşiktaş maçı hazırlıkları Pazar günü sabah yapılacak ter idmanıyla tamamlanacak ve takım öğleden sonra İstanbul’a uçacak. Beşiktaş – Torku Konyaspor maçı 25 Kasım Pazartesi günü Kasımpaşa Recep Tayip Erdoğan stadında oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri