Konyaspor’da savunma çöktü 

Sezon başından buyana savunmasının performansı ile dikkat çeken Konyaspor son haftalarda tam tersi bir görüntü ortaya koyuyor.

Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 26. hafta maçında sahasında Kasımpaşa ile 4-4 berabere kalan Konyaspor’da savunma sıkıntısı ön plana çıktı. Sehic’in önemli kurtarışları ise Yeşil-beyazlı ekibin daha fazla gol yemesini engelledi. 

Sezon başından buyana savunmasının performansı ile dikkat çeken Konyaspor son haftalarda tam tersi bir görüntü ortaya koyuyor. Son 3 hafta  öncesine kadar ligin en az gol yiyen takımı olan yeşil-beyazlı ekip 3 haftada kalesinde 11 gol gördü

Ligin en az gol yiyen takımlarının başında gelen Konyaspor, son haftalarda yediği gollerle hayal kırıklığı yarattı.  Ziraat Türkiye Kupası’nda Karagümrük karşısında 5 gol yiyen yeşil-beyazlılar, Trabzonspor deplasmanında 2 gole kalesini kapatamadı. Kendi sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden yeşil-beyazlılar bu maçta da kalesinde 4 gol görürken 10 günlük süre içerisinde 11 gol yedi.

BİR DARBE DE CEZA İLE GELDİ 

Savunma konusunda  çok büyük sıkıntılar yaşayan Konyaspor’a bir kötü haber de defansın başarılı futbolcusu Abdülkerim’den geldi.

Süper Lig'in 26. haftasında Kasımpaşa’yı konuk eden Konyaspor’da Abdülkerim Bardakçı cezalı duruma düştü.Bardakçı, karşılaşmanın 36. dakikasında sarı kart gördü. Gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen tecrübeli savunmacı, Konyaspor’un 22 Şubat Salı günü deplasmanda oynayacağı Başakşehir maçında forma giyemeyecek. İlhan Palut’un zorlu karşılaşmada nasıl bir defans dizilişi ile çıkacağı ise merak konusu oldu.

İÇ SAHADA 4. BERABERLİK 

Kasımpaşa ile Konya Büyükşehir Stadı'nda Süper Lig'in 26.haftasında karşılaşan Konyaspor 4-4’lük netice sonrasında sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bu sezon sahasında 14 maça çıkan yeşil-beyazlılar 9 kez kazanırken 1 kez de mağlup oldu. İç sahada 4 beraberlik alan Konyaspor bu maçlarda 23 gol atarken kalesinde ise 11gol gördü.

Konyaspor,  iç saha maçlarında Kasımpaşa, Yeni Malatya, Alanyaspor ve Trabzonspor takımları ile berabere kalırken 31 puan toplama başarısı yakaladı.

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri