Konyaspordan önce Başkan Asyaya gitti!

Kasımpaşa maçı öncesi matematiksel olarak ligde kalma umudu olan Konyaspor, ölüm-kalım mücadelesi verirken, kulüp başkanı Bahattin Karapınarın maçtan önce Çine gitmesi tepkilere neden oldu

Büyük emeklerle Süper Lig’e çıkan Konyaspor’un büyük hatalar sonucunda bir yıl aradan sonra tekrar Bank Asya’ya düşmesinin üzüntüsü sürerken, kulüp başkanı Bahattin Karapınar’a tepkiler sürüyor. Yeşil-beyazlı ekibin matematiksel da olsa ligde kalma şansı sürerken, Kasımpaşa ile oynanacak maç öncesi takımı yalnız bırakarak Çin’e gitmesi ve takımın yanında olmaması büyük bir infiale yol açtı. Gazetemizi arayan bazı taraftarlar, Bahattin Karapınar’ın önemli bir maç öncesi, takımın yanında olmamasının affedilecek bir davranış biçimi olmadığını, dolayısıyla Bahattin Karapınar’a haklarını helal etmeyeceklerini söylediler.  Bazı taraftarlar, Konyaspor’dan önce başkan Bahattin Karapınar’ın Asya’ya gittiğine değinerek, “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olurmuş. Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar takımın cumartesi günü küme düşeceğinin kesinleşeceğini önceden görmüş gibi Konyaspor’dan önce Çin seyahatine çıkmış.  Yani Asya kıtasına gitmiş. Bu nasıl  bir öngörü, bu nasıl bir önsezi. Üstelik Yılmaz Vural’ın ve futbolcuların umudu kalan haftalara taşımaya yönelik açıklamalarına rağmen, takım Bank Asya’ya düşmeden başkan Asya kıtasına çıkarma yapıyor.  Gemiyi en son kaptan terk eder, ama Konyaspor gemisini ilk önce başkan terk ediyor.  Böyle bir başkan olur mu? Düşersen de onurunla düşeceksin, takımının ve oyuncularının yanında, dümenin başında olacaksın. Biz bu filmi 2 sezon öncede gördük, ama başkandan yöneticisine herkes tribündeydi. Çıkıp konuşabilme yürekliliğini gösterebilmişlerdi. Yazık, Konyaspor’a ki, böyle insanlar bu kulüpte söz sahibi olmuşlar.”

Kasımpaşa maçına kazanmak ve az da olsa devam eden umutlarını devam ettirmek amacıyla çıktıklarını söyleyen oyuncumuz Mehmet Sedef, galibiyet adına özellikle ikinci yarı ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ancak başarılı olamadıklarını belirterek, küme düşmenin acısının yeni yeni farkına vardıklarını ifade etti.

MEHMET: DÜŞMEYİ HAKETMEDİK

Bir gün önce Sivasspor'un berabere kalması ile matematiksel olarak devam eden kümede kalma umutlarını 'Çıkmadık candan umut kesilmez' misali sürdürmek amacıyla Kasımpaşa maçına hazırlandıklarını söyleyen Mehmet Sedef, "Kazandığımız takdirde umudumuz devam edecekti. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. İlk yarıyı 1-0 mağlup tamamladık. Ama ikinci yarı kazanmak adına her şeyi yaptık. Çok sayıda pozisyona girdik. Önce eşitliği yakaladık. Ardından çok net bir pozisyondan yararlanamadık ve devamında kalemizde bana yapılan faul sonrasında ikinci golü görüp Alvaro'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldık. Buna rağmen yılmadık ve beraberliği sağladıktan sonra kazanmak adına son dakikalarda her şeyi yaptık. Ama başaramadık. Sonuçta bitime 3 maç kala matematiksel olarak da şansımız kalmadı ve küme düştük. Şimdi küme düşmenin acısını yeni yeni hissediyoruz. Mücadelemizin karşılığını alamadık. Bu takım son haftalarda oynadığı futbol ile kesinlikle ligden düşmeyi hak etmedi. Biz Konyaspor olarak kalan 3 maçımızı da en iyi şekilde tamamlamayacağız" diye konuştu.

FUTBOLCULARA 2 GÜN İZİN VERİLDİ

Lig’den düşmesi kesinleşen Konyaspor’da Kasımpaşa maçı sonrasında futbolculara iki gün izin verildi. Yeşil beyazlı futbolcular, yarın saat 17:30'da Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başlayacak.

Öte yandan, Lig’de 32. haftanın programı da açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre; Konyaspor’un Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşma 8 Mayıs 2011 Pazar günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda saat 16:00'da başlayacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri