Konyaspor'dan deplasman "3"lüğü!

PTT 1. Lig'de son 2 haftayı beraberlikle kapatan temsilcimiz Torku Konyaspor, konuk olduğu Boluspor'u 3-1 devirdi, galibiyet özlemini dindirdi..

PTT 1. Lig'de 5 haftadır yenilmezliğini sürdüren Konyaspor, bu yenilmezliğini ligin 8. haftasında da sürdürmesini bildi ve Boluspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Kartal, 9 puanla gittiği Bolu'dan 12 puanla dönerek taraftarlarını sevindirmeyi bildi. Karşılaşmanın ilk yarısında 15. dakikada Neca ile 1-0 öne geçen temsilcimiz,  İskender'in 25. dakikadaki golüne mani olamadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda daha atak bir futbol sergileyen temsilcimiz, Selim'in 57. dakikadaki golüyle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 80. dakikasında Neca'nın penaltıdan attığı golle  skoru 3-1 yapan yeşil-beyazlılar, önemli Boluspor deplasmanından 3 puanla dönerek 5 haftalık yenilmezlik serisini de sürdürmüş oldular.

İLK YARI

Karşılaşmaya Boluspor başladı.  Ancak maçın ilk tehlikeli atağı Konyaspor'dan geldi. Karşılaşmanın 6. dakikasında Tolga'nın sağdan ortaladığı topa gelişine Erdal sert vurdu, ancak kaleci Serdar Kulbilge topu çelerek mutlak bir golü önledi. 15. dakikada Konyaspor golü buldu. Bu dakikada Bilal Aziz kendi yarıalanından aldı topla ortasahayı geçti, topu Sinan'a aktardı, bu oyuncunun yerden bıraktığı topa Erdal vurdu, savunmadan dönen topu Neca tamamladı ve yeşil-beyazlı temsilcimiz 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Boluspor daha çok atak geliştirme çabaları sonuç verdi. Nitekim maçın 25. dakikadasında Cafercan'ın faul ataşında Konyaspor kalesi karıştı, savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan İskender yerden bir vuruşla eşitliği sağladı ve skor 1-1 oldu. Bu golden sonra evsahibi takım29. Dakikada Cafercan, 31. dakikada Alp ve 32. dakikada yine İskender ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Boluspor 34. dakikada gole çok yaklaştı. Bu dakikada Cafercan'ın korner atışında Gençer'in kafa şutu kale direğini sıyırarak auta giderken, Konyasporlu oyuncular rahat bir nefes aldılar. Boluspor ataklarını savuşturan Konyaspor, 40. dakikada Selim topu Sinan'la buluşturdu. Bu oyuncunun cılız vuruşu kaleci Serdar Kulbilge'den döndü ve Konyaspor yüzde yüz bir pozisyondan yararlanamadı.45. Dakikada ise duran topların başına geçen Cafercan'ın korner atışında İskender'in kafa şutu savunmaya çarparak kornere gitti, kornerden sonuç çıkmadı ve karşılaşmanın ilk yarışı karşılıklı atılan birer golle sone erdi.  İki takım oyuncuları ilk yarıda 1-1'lik sonuçla soyunma odasına gittiler.

İKİNCİ YARI

Bolu'daki zorlu karşılaşmanın ikinci yarısına Konyaspor başladı. İkinci yarının ilk ciddi atağı da Konyaspor'dan geldi. 48. dakikada Şenol'un topuyla buluşan Sinan, müsait durumda olmasına rağmen topa çok kötü vurdu ve Konyaspor mutlak bir golden oldu. İkinci yarıya daha istekli başlayan Konyaspor, üst üste pozisyon üreterek Boluspor kalesinde tehlikeli olmaya başladı. 55. dakikada Neca'nın şutu ikinci golün müjdecisi oldu. 57. dakikada gelişen Konyaspor atağında İshak'ın sert şutu savunmaya çarparak kornere gitti. Korner atışında Neca-Bilal Aziz paslaşmasında, bu oyuncunun ortasına arka direkte topa iyi yükselen Selim, kafayla topu filelere gönderdi ve Konyaspor beklediği ikinci gole kavuştu ve skoru 2-1'e taşıdı. 69. dakikada Boluspor Jevua ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.  Maçın 80. dakikasında gelişen Konyaspor atağında Erdal'ın şutunu Alp elle kesti, maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Neca, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak, yeşil-beyazlı ekibi iyice rahatlattı ve skor 3-1 oldu. Bu golden sonra Konyaspor kalesine yüklenen Boluspor, 84. dakikada gole yaklaştı, ancak Jeuva'dan önce topa müdahale eden Selim gole izin vermedi. 89. dakikada gelişen Konyaspor atağında Erdal'ın sert şutu kaleci Serdar Kulbilge'de kaldı. Maçın kalan dakikalarında iki takımın gol çabaları sonuç vermedi ve Konyaspor, Boluspor deplasmanından 3 puanı 3 golle alarak puanını 12'ye yükseltti.
 

Boluspor: 1 - Torku Konyaspor: 3

Stat: Atatürk

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Samet Çavuş, Baran Eraslan

Boluspor: Serdar, Engin, Hakan, Mahmut, Cafercan (Dk. 76 Agbetu), Djehoua, İskender (Dk. Ali 76 Güzeldal), Cihan, Cemil (Dk. 60 Abdulaziz), Gençer, Alp

Torku Konyaspor: Kaya, Tolga, Bilal, Ali (Dk. 65 Abdulkerim), Selim, Şenol, İshak, Ömer (Dk. 72 Ali), Neca (Dk. 84 Serkan), Sinan, Erdal

Goller: Dk. 15 ve Dk. 81 Neca (penaltıdan), Dk. 58 Selim (Torku Konyaspor), Dk. 24 İskender (Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Neca , Dk. 79 Abdulkerim, Dk. 83 Ali (Torku Konyaspor), Dk. 60 Cemil, Dk. 80 Alp, Dk. 89 Engin (Boluspor)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri