Konyaspor'dan 'Bayrak as' kampanyası

Bahattin Karapınar başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığı ve Basın Sözcülüğü görevine getirilen Cengiz Yönet, Konya'da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen tanışma toplantısında bir araya ge

Yemek sonrası bir konuşma yapan yeni Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Turkcell Süper Lig'e veda eden ve ağır bir travma yaşayan Konyaspor'da, sahipsiz kalmaması adına oluşturulan yönetimle 13 Temmuz'da göreve geldiklerini belirtti. Yönet "Hem Süper Lig'e veda edilmesinin verdiği olumsuzluk, hem de Konyaspor'un spor kamuoyu nezdinde kaybolan imajının yerine getirilmesi adına geride kalan 4 aylık süre içerisinde yönetim kurulu olarak son derece uyumlu bir şekilde görev yaptık. Bizim tek düşüncemiz hiçbir ayrım gözetmeksizin Konyaspor'u layık olduğu TSL'e yeniden çıkartabilmekti. Bu yolda emin ve sağlam adımlarla ilerliyoruz. Yeni oluşan bir takım olmamıza rağmen 12 haftalık döneme bakıldığında önemli ve başarılı işlere imza atıldığını görüyoruz. İsteğimiz ve dileğimiz tabiki bu başarımızı devam ettirmek. Bu konuda son derece inançlı bir yönetime, teknik heyete ve oyuncu grubuna sahibiz. Kalan 22 haftayı da en iyi şekilde değerlendirerek Konyaspor'u, yeniden TSL'deki mücadele günlerine taşıyacağız" dedi.

Alınan başarılı sonuçlarla birlikte şehirde de yavaş yavaş bir kıpırdanma yaşandığını sözlerine Cengiz Yönet "Bu tabiki istediğimiz düzeyde değil. Ama gerçek anlamda kenetlenmenin sağlanması adına biz Yönetim Kurulu olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şehrin şampiyonluk havasına girmesi adına 'Bayrak As Kampanyası' başlattık. Bu kampanyada ilk hedefimiz öncelikle şehrin muhtelif yerlerine 1000 adet bayrak asmak. Gönül tabiki daha fazla bayrağın Konya'da dalgalanmasını ve şehrinde şampiyonluk havasını yakından teneffüs etmesini istiyor" diye konuştu.
Basın Sözcüsü Yönet, Yönetim Kurulu olarak Konyaspor'un Türk futbolunda adı sıkça geçen önemli aktörlerden biri olması için gayret sarf ettiklerini belirterek "Konyaspor'a daha önceden bir şekilde hizmet eden yönetici ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, arkadaşlarımızla bir bütün olarak, sırt sırta vererek Konyaspor'u daha iyi yerlere taşımak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.
Toplantıda katılımcıların sorularını da cevaplayan Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, bir basın mensubunun 'Konya milletvekillerinin Konyaspor'a yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna "Bizim en önemli işimiz Konyaspor'umuzun önünü açacak önemli işlere imza atmak. Bunun içinde söylediğim gibi Konya'nın tüm dinamiklerinin desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda sayın milletvekillerimizin de manen yanımızda olduklarına inanıyoruz." cevabını verdi.
Kulübün borçları nedeniyle ara transfer yapıp-yapamayacağı konusunda yöneltilen soruya Yönet şu cevabı verdi: "Konyaspor, geçen sezon Turkcell Süper Lig'den düşen takımlar arasında her açıdan en iyi duruma sahip bir kulüp. Mutlaka bizimde borçlarımız var. Ama transfer konusunda kamuoyunda konuşulduğu gibi borçtan dolayı transfer yapamayacağımız doğru değil. Konyaspor hedefi olan bir takım. Hedefi olan takımlarda transfer asla bitmez. İhtiyaç duyulduğunda ve takımımızın mevcut durumunu bozmayacak şekilde transfer her zaman yapılabilir."
Bir başka soruya da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını belirterek cevap veren Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, "Belediye Başkanımız yasaların izin verdiği çerçeveler içinde kulübümüze maddi ve manevi her türlü desteği vermektedir. Bu şehrin Başkanı olarak Konyaspor’un Turkcell Süper Lig'de olmasını herkesten çok istediği ve isteyeceği çok açıktır" diye konuştu.
Başkan Yardımcımız ve Basın Sözcümüz Cengiz Yönet, son olarak Konyaspor A.Ş. konusunda çalışmaların devam ettiğini konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde basınla önemli gelişmeleri paylaşacaklarını, yönetimdeki şeffaflığın gereğini de yerine getireceklerini belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri