Konyaspor’da şok ayrılık: Palut ile yollar ayrıldı 

Arabam.com Konyaspor’da şok bir gelişme yaşandı. Yeşil-beyazlı kulüp başarılı hocası İlhan Palut ileyollarını ayırdı. Palut Konyaspor’da 15 maç üzeri maça çıkarak en fazla puan ortalamasına sahip hoca olma başarısına sahipti

Konyaspor yönetimi, kötü gidişin faturasını teknik direktör İlhan Palut'a kesti. 10 Şubat 2021'den beri takımın başında bulunan İlhan Palut ile yollar ayrıldı. Yeşil beyazlılar ilk yarıyı 27 puanla 7. sırada tamamladı.

Sezona çok iyi başlayan Konyaspor, Süper Lig'de 18 maçta 6 galibiyet alırken 9 kez berabere kaldı. Galatasaray, Gaziantep FK ve Beşiktaş'a karşı kaybetti. Geçen sezon çok başarılı bir grafik sergileyen İlhan Palut, şampiyon Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin gerisinde kalarak ligi 3. sırada bitirmişti. Böylece yeşil beyazlılar Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı ancak Vaduz'a yenilerek elendi.

PALUT’UN KONYASPOR KARNESİ BAŞARILI


2020-2021 sezonunda ligin 25. Haftasında Denizlispor maçı ile göreve getirilen 46 yaşındaki başarılı teknik adam ile yeşil-beyazlılar, ilk döneminde 18 karşılaşmada 6 galibiyet ve 8 beraberlik alırken,4 maçta sahadan puansız ayrıldı. Palut, Konya ekibinin başında geçen sezon çıktığı 36 karşılaşmada 19 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, 10 maçta da mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar, bu sezon ise 14 hafta sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve iki yenilgi aldı.


İLK AVRUPA DENEYİMİNİ KONYASPOR’DA YAŞADI


İlhan Palut Konyaspor’da başarılı işlere imza atarak geçtiğimiz sezonu takımıyla birlikte 3. sırada
tamamlamış ve Avrupa’ya gitme hakkı elde etmişti. Genç teknik adam ilk Avrupa maçına Belarus takımı Bate Borisov karşısında çıktı. İlhan Palut bu maçtan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Daha sonra Bate Borisov’u 2-0 yenen Konyaspor bir üst tura adanı yazdırdı. UEFA Konferans Ligi grup eleme maçlarında Vaduz ile eşleşti. Vaduz ile deplasmanda 1-1 berabere kalan İlhan Palut’un öğrencileri iç sahada ise rakibine 4-1 yenilerek Avrupa’ya veda etti. Palut 4 maçta 7 puan topladı.

EN FAZLA PUAN ORTALAMASINA SAHİP HOCA

Konyaspor, İlhan Palut yönetimindeki 81 lig karşılaşmasında 36 galibiyet, 25 beraberlik alırken sadece 20 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Anadolu Kartalı, İlhan Palut yönetiminde Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde olmak üzere toplam 81 karşılaşmaya çıktı. Yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 36 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 mağlubiyet aldı. Genç teknik adam 81 maçta 1.64 puan ortalaması tutturdu. İlhan Palut Konyaspor’da 15 maç üzeri maça çıkarak en fazla puan ortalamasına sahip hoca olarak ön plana çıktı.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri