Konyaspor'da santrafor yok

Sezonun ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Torku Konyaspor’da santrafor sıkıntısı devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip transfer yapmadığı takdirde 2. yarıya santraforsuz başlayacak.

Torku Konyaspor’da sezonun ikinci yarısının hazırlıkları dahilindeki Antalya Kampı yarın tamamlanacak. Sezonun ilk yarısında golcü sıkıntısı çeken yeşil-beyazlı ekipte tek santrafor olan  Rangelov’un da takımda düşünülmemesiyle birlikte Torku Konyaspor santraforsuz kaldı.  Sezon başında transfer edilen CiprianMarica’nın sakatlanması ile birlikte Rangelov takımın tek golcü oyuncusu olarak kalmıştı. Ancak Rangelov’dan beklenen verim alamayınca Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda oyuncudan kendisine takım bulması istendi.Rangelov ikinci yarı takımda olmayacak.

MARİCA YETECEK Mİ ?

Sezonun ilk yarısında sakatlanan Rumen oyuncu CiprianMarica takımdan bir hayli uzak kaldı. Antalya’da yapılan devre arası çalışmalarına katılan Marica’nın 2. Yarı  takıma ne kadar katkı sağlayacağı ise akıllarda soru işareti.  Şuanda takımın tek santrafor oyuncusu olan Marica yaşadığı uzun sakatlığın ardından ikinci yarıya maç eksiği ile başlayacak. İlk yarıda kendisinden yeterli verim alamayan Torku Konyaspor’un hazır olmayan bu oyuncudan ikinci yarı da ne kadar verim alacağı ise merak konusu.Geçmişinde İspanya La Liga tecrübesi bulunan oyuncu ligin ilk yarısında  sadece 3 maçta forma giydi. Rumen oyuncu bu maçlarda sadece 1 gol atabildi.  Marica  iç sahada oynanan Kayseri Erciyesspor maçında kazanılan penaltıyı gole çevirerek  ilk ve tek golünü attı. Marica bu maçta 74 dakika sahada kaldı. Sivasspor maçında da sahaya ilk 11’de çıkan Rumen oyuncu bu maçta 90 dakika sahada kaldı. Sezonun ilk maçı olan Eskişehirspor karşılaşmasında da 90 dakika forma giyen oyuncu sonraki maçlarda sakatlığı nedeniyle forma giyemedi ve büyük umutlarla transfer edildiği Torku Konyaspor’a hiçbir katkı sağlamadı.

ALTERNATİF HASAN KABZE

Sezon başında santrafor mevkiine Marica ve Rangelov’u transfer eden Torku Konyaspor bu oyunculardan beklediğinin tam tersi bir performans görünce forvet oyuncusu Hasan Kabze imdada yetişti ve takımın gol yükünü üstlendi.Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun 16 hafta süren ilk bölümünde Torku Konyaspor 14 gol atarken, takımın en golcü isim 4 golle Hasan Salih Kabze oldu. Santrafor yokluğunda Hasan Kabze ligin ikinci yarısında santrafor mevkiinde oynaması bekleniyor.

TRANSFER BEKLEMEDE

Torku Konyaspor yönetimi yine transfer çalışması içerisinde. Geçtiğimiz sezonlarda yaptığı transferlerle başarısız olan bu başarısızlığını bu sezonda tekrarlayan Torku Konyaspor yönetimi takıma takviye yapma adına çalışmalarını gizlilik içerisinde sürdürüyor. Yeşil-beyazlı yönetimin yapacağı transferlerin takıma  ne derece katkı sağlayacağı ise merak konusu. Takımda bir çokmevkiide eksikler varken ve devre arasının bitmesine sayılı günler kala yönetimden henüz bir transfer açıklaması gelmedi. Her transfer sezonunda ince eleyip sık dokuyan Torku Konyaspor yönetimi devre arası transfer sezonunda da takıma alacakları oyuncular konusunda titiz davranıyor.

Ferhat Türkoğlu - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri