Konyaspor'da moraller bozuk

Lig'de Rizespor'a 3-1, kupada da Nazilli Belediyespor'a 3-0 yenilen Konyaspor'da moraller bozuldu.Yeşil-beyazlı temsilcimizde gözler hafta sonunda oynanacak olan Denizlispor maçına çevrildi

Torku Konyaspor lige döndü. Ziraat Türkiye kupasında, Nazilli Belediyespor karşısında şok bir yenilgi alarak kupaya 3. turda veda eden Kartallar gözünü, Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Denizlispor maçına çevirdi. PTT 1. ligde, geride kalan hafta içi sahada Çaykur Rizespor’a yenilerek ağır bir yara alan Torku Konyaspor, tur umuduyla çıktığı Ziraat Türkiye kupasında da Nazilli Belediyespor’a mağlup olarak  hedefi lige çevirdi.. Türkiye 2. ligde mücadele eden rakibi karşısına yedek oyuncular ağırlıklı bir kadro ile çıkan ve etkili olamayan yeşil-beyazlılar’da Denizlispor maçının hazırlıkları dün akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanla sürdürüldü. Nazilli maçında oynayan futbolcular düz koşu yaparken, diğer futbolcular ise teknik-taktik çalıştılar. Konya’daki hazırlıkları bugün sabah yapacağı antrenmanla tamamlayacak olan Kartallar, Denizli’ye öğleden sonra gidecekler. Yarın da Denizli’de ter idmanı yaparak hazırlıkları tamamlayacak olan Torku Konyaspor’da sarı kart cezalısı Erdal ile sakatlıktan yeni çıkan ve maç eksiği olan Erkan oynamayacak.  

ÖZKARA:FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİK

Kağıt üzerinde favori oldukları maçta sonuca gitmeyi daha çok isteyen ve girdiği fırsatları değerlendiren tarafın istediğini alarak sahadan ayrıldığını belirten  Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, artık tüm konsantrasyonlarını lige vereceklerini söyledi. Ziraat Türkiye Kupası'na veda ettikleri için üzgün olduklarını belirterek değerlendirmesine başlayan Özkara, "Lig maçlarında fazla forma şansı bulamayan oyuncularımızı oynatarak son durumlarını görmek istedik. Gerekli izlenimleri edindik. Kağıt üzerinde bu maçın favorisiydik. Ama maç sahada oynanarak kazanılıyor. Bunun en canlı örneğini yaşadık. Rakibimiz alt liglerde mücadele ettiği için daha fazla konsantre olmuş. Girdikleri fırsatları değerlendirerek sonuca gittiler. Biz yakladığımız pozisyonlarda golü bulamadık. Tabi ki de turu geçerek yolumuza devam etmek istiyorduk. Ama başaramadık. Nazilli Belediyespor'u mücadelesinden ve turu geçmesinden dolayı tebrik ediyorum. Biz artık tüm enerjimizi lige vereceğiz. Cumartesi günü deplasmanda Denizlispor ile zorlu bir maça daha çıkacağız. İnşallah Rizespor ve Nazilli Belediyespor maçlarında yaşadığımız yenilgileri ve moral bozukluğunu üzerimizden atarak yolumuza iyi devam ederiz" şeklinde görüş belirtti.

ALİ DERE: HEDEFİMİZ LİG

Torku Konyaspor’un genç futbolcusu Ali Dere, Nazilli Belediyespor ile oynanan kupa maçını kaybettikleri ve elendikleri için üzgün olduklarını dile getirdi. Artık tüm enerjileriyle lige konsantre olmaları gerektiğini ve üst üste oynayacakları deplasman maçlarını en iyi sonuçlarla kapatarak ligin zirvesine yaklaşmak istediklerini söyleyen Ali Dere, açıklamasını şöyle sürdürdü. "Rakibimiz golleri buldu ve sonuca gitti. Artık kupada yokuz. Üzgünüz. Turu geçip yolumuza kupada da devam etmek isterdik. Ama olmadı. Şimdi elimizde sadece lig kaldı. Ligde liderin 8 puan gerisinde kaldık. Önümüzde Denizlispor ve Kartalspor ile üst üste deplasmanlarda oynayacağımız zorlu maçlar var. Hak ettiğimiz yerlere gelmek ve zirveden kopmamak istiyorsak bu maçları kazanmamız gerekiyor. Her takımın yaşayabileceği dönemi yaşıyoruz. Seri galibiyetler alarak bir istikrar yakalamak ve bir an önce kendimizi hak ettiğimiz üst sıralara atmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz.."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri